Sport

România, debut cu victorie lejeră în preliminariile EURO 2020 la handbal feminin! După meci, Valentina Ardean Elisei și-a anunțat retragerea de la națională

25.09.2019 | 19:38
Romania debut cu victorie lejera in preliminariile EURO 2020 la handbal feminin Dupa meci Valentina Ardean Elisei sia anuntat retragerea de la nationala

România a învins Ucraina, scor 27-24, în prima etapă din Grupa a 7-a din preliminariile pentru EURO 2020. Elevele lui Tomas Ryde au început cu dreptul campania de calificare, iar sâmbătă vor evolua împotriva selecţionatei Insulelor Feroe.

UPDATE, ora 21:33 / Imediat după victoria Românie cu Ucraina din preliminariile Euro 2020, o veste de ultimă oră a lovit handbalul feminin românesc. Valentina Ardean Elisei (37 de ani), o jucătoare care a scris istorie sub tricolor, și-a anunțat retragerea de la națională.

”Astăzi a fost ultimul meci al lui Alice la echipa națională. Am împărțit multe momente frumoase, a fost unul dintre oamenii de bază din ultimii 15 ani. Colegă și profesionistă desăvârșită. Echipa națională o să îți ducă lipsa, Alice!”, este mesajul postat de Cristina Neagu pe Instagram.

  • 255 de meciuri și 912 goluri are Valentina Ardean Elisei la naționala României

Programul României în preliminariile EURO 2020

  • Insulele Feroe – România (28 septembrie 2019)
  • Polonia – România (25-26 martie 2020)
  • România – Polonia (28-29 martie 2020)
  • Ucraina – România (27-28 mai 2020)
  • România – Insulele Feroe (31 mai 2020)

Final / România – Ucraina 27-24

Min. 50 / România – Ucraina 23-21

Min. 43 / România – Ucraina 22-18

Min. 35 / România – Ucraina 18-15

Pauză / România – Ucraina 15-12

Min. 25 / România – Ucraina 14-10

Min. 20 / România – Ucraina 12-8

Min. 17 / România – Ucraina 10-7

Min. 10 / România – Ucraina 6-3

Min. 5 / România – Ucraina 2-2

UPDATE, ora 18:30 / A început meciul România – Ucraina.


România – Ucraina Live Stream Online pe TVR HD

Partida România – Ucraina se joacă miercuri, 25 septembrie, de la ora 18:30, în Sala Sporturilor Dumitru Popescu Colibaşi din Braşov şi se va disputa cu casa închisă, nemaiexistând nici un bilet disponibil. Jocul va putea fi vizionat şi pe micile ecrane pe postul TVR HD, unde se difuzează cam toate meciurile de handbal interne şi internaţionale. Puteţi intra şi pe site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări desfăşurarea întâlnirii în format LIVE VIDEO.

Aşadar, un nou început pentru echipa naţională feminină a României, care s-a despărţit în vară de spaniolul Ambros Martin şi l-a readus pe Tomas Ryde, suedezul fiind, totodată şi antrenorul lui CSM Bucureşti. România face parte din grupa 7, alături de Ucraina, Polonia şi Insulele Feroe şi primele două merg mai departe, iar cel mai bun loc trei din cele 7 grupe completează tabloul calificatelor.

România .- Ucraina preliminarii EURO 2020 handbal feminin. Cu Tomas Ryde selecţioner am câştigat bronzul la CM în 2015

Cristina Neagu nu este pe foaia de joc

Echipa naţională o are alături şi pe cea mai bună handbalistă a lumii de patru ori, Cristina Neagu, dar numai moral, pentru că ea încă nu s-a refăcut după grava accidentare suferită în decembrie în meciul cu Ungaria la ligamentele genunchiului. Atmosfera e excelentă, la Braşov handbalul având şi tradiţie şi pasiune, iar Corona Braşov e una dintre echipele de top, având în lot două jucătoare de naţională, Eliza Buceschi şi Cristina Laslo.

România .- Ucraina preliminarii EURO 2020 handbal feminin. În poarta României se află ucraineanca Iulia Dumanska de la Râmnicu Vâlcea

Cristina Neagu nu a fost trecută pe lista de joc. Perianu, Dragut, Iuganu și Ciucă își vor susține colegele din tribune, alături de Cristina Neagu. Ucraina e un adversar dificil, cu multe jucătoare care evoluează în campionatul României, în frunte cu starul de la Râmnicu Vâlcea, Irina Glibko. Şi noi avem ucraineanca noastră, în poartă, Iulia Dumanska stând până la 14 ani în ţara în care s-a născut, dar acum promite că va da totul pentru România.

Lotul României pentru meciul cu Ucraina:

Portari: Dedu, Dumanska Extreme stânga: Elisei, Florica Interi stânga: Adespii, Polocoșer Centri: Buceschi, Popa, Zamfirescu Inter dreapta: Laslo, Bucur Extreme dreapta: Moisă, Udriștioiu Pivoți: Pintea, Ostase, Băcăoanu.