News

România, a 2-a țară din UE la decesele Covid-19 şi penultima la vaccinare. Graficul prezentat de Andrei Baciu

România este în prezent a 2-a țară din Uniunea Europeană la decesele de Covid-19. La vaccinare, țara noastră se află la coada clasamentului, conform unui grafic prezentat de secretarul de stat Andrei Baciu.
24.11.2021 | 16:01
Romania a 2a tara din UE la decesele Covid19 si penultima la vaccinare Graficul prezentat de Andrei Baciu
ADVERTISEMENT

România a intrat într-o perioadă în care valul 4 al infectărilor nu mai creează mari probleme în sistemul medical precum se întâmpla în luna octombrie.

Situația rămâne însă una atent monitorizată, dat fiind faptul că la ATI încă avem peste 1.500 de bolnavi, iar decesele zilnice sunt de ordinul sutelor.

ADVERTISEMENT

În ciuda ameliorării recente, țara noastră încă ocupă un loc nedorit în ceea ce privește numărul victimelor lăsate în urmă de pandemia de SARS-CoV-2.

România, locul 2 în UE la decesele Covid-19 și penultima la vaccinare

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a postat pe Facebook un grafic realizat de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) în care sunt prezentate două clasamente: al vaccinării anti-Covid și al deceselor.

ADVERTISEMENT

La nivelul Uniunii Europene (UE), o singură țară ne ”bate” la aceste capitole negative. Bulgaria are cea mai slabă acoperire vaccinală din blocul comunitar, cu 29% din populație imunizată.

De asemenea, la capitolul decese, statul de la sud de Dunăre are o medie de 325 de morți / 1 milion de locuitori în ultimele 14 zile.

ADVERTISEMENT

Imediat în urma Bulgariei se află România. Țara noastră și-a vaccinat, până în prezent, 43% din populația eligibilă. În privința deceselor raportate la milionul de locuitori în ultimele două săptămâni, România are un total de 267.

În mesajul său, Andrei Baciu transmite și un mesaj către populație. Acesta spune că ”vaccinarea este singura soluție, unica formă de apărare în fața bolii și de revenire la normalitate!”

ADVERTISEMENT
România, a 2-a țară din UE la decesele Covid-19 şi penultima la vaccinare. Sursa foto: Andrei Baciu/Facebook

Peste 7,6 milioane de români vaccinați anti-Covid

De la debutul pandemiei până în prezent, un total de 7.651.441 de persoane au fost vaccinate în România cu prima doză, 7.251.451 cu schemă completă, iar 1.394.647 au primit și a treia doză.

În ultima zi, conform datelor CNCAV, 66.539 de persoane au fost vaccinate în țara noastră. Dintre ele 17.497 au fost vaccinate cu prima doză, 24.761 cu cea de-a doua, iar 24.281 de persoane au primit a treia doză de vaccin anti-Covid-19.

Potrivit datelor puse la dispoziție de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 26 de reacții adverse, numărul total al acestora ajungând la 19.286 de la începutul campaniei de vaccinare, consemnată pe 27 decembrie 2020.

ADVERTISEMENT