Sport

România, ultimele două meciuri la Euro handbal! Variantă SF pentru locul trei plus obiectivul mai realist. Calcule

14.12.2020 | 12:19
Romania ultimele doua meciuri la Euro handbal Varianta SF pentru locul trei plus obiectivul mai realist Calcule
ADVERTISEMENT

România va juca într-un interval de 18 ore ultimele două meciuri de la Campionatul European de Handbal. Naționala noastră nu mai are nicio șansă de a merge în fazele finale și doar o posibilitatea teoretică pentru meciurile 5-6. 

Luni, de la ora 21:30, România joacă împotriva Ungariei. Este duelul codașelor din a doua grupă principală, singurele echipe fără puncte. Poate fi meciul care să mai șteargă din amărăciunea înfrângerilor precedente, în special a meciului împotriva Croației, în care echipa lui Bogdan Burcea a făcut un meci foarte modest.

ADVERTISEMENT

Apoi, după doar 18 ore, România va întâlni Olanda, în ceea ce poate fi ultimul meci al naționalei noastre de la turneul final. Campioana mondială de anul trecut nu s-a simțit în largul ei la acest turneu final și mai are doar șanse teoretice la calificarea în semifinale, având două puncte.

România, ultimele două meciuri la Euro handbal! Cum ajungem pe locul 3?

Însă, ce așteptări mai poate avea naționala noastră de la acest turneu final? După ultimele rezultate, cel mai sus naționala noastră poate urca pe locul 4 în grupa principală 2. Odată cu victoria Germaniei în fața Ungariei s-a dus, în proporție de 90% și posibilitatea ca echipa să încheie pe locul 3 în grupă și să lupte pentru locurile 5-6 în meciul programat pe 18 decembrie.

ADVERTISEMENT

Acele procente rămase prin care România ar putea încheia pe 3 în grupă ar însemna ca Germania să piardă ambele meciuri, România să obțină două victorii și în clasamentul în trei: Olanda, Germania și România, “tricolorele” să aibă cel mai bun golaveraj în meciurile directe.

Obiectivul mai realist: locul 4 în grupă!

O victorie împotriva Ungariei ne-ar permite să scăpăm de ultimul loc și să luptăm împotriva Olandei pentru locul patru în grupa principală II. Cu două victorii, România își asigură locul patru, indiferent de celelalte rezultate, obiectiv mai realist decât să sperăm la locul trei.

ADVERTISEMENT

Cu patru puncte, România urcă pe locul 4 indiferent de rezultatele Olandei, pentru că la egalitate de puncte s-ar lua în calcul meciul direct și România ar fi peste. În schimb, pentru locul trei, Germania are și meciul direct (golaveraj +3) pe lângă cele 4 puncte în plus față de naționala noastră. Astfel, România ar trebui să învingă la scor Olanda, iar batavele să învingă la rândul lor Germania, astfel încât golaverajul să fie în favoarea noastră la un eventual clasament în trei.

Programul și clasamentul grupei II principale!

Numai că Germania se luptă pentru semifinale și dacă va învinge Croația, naționala lui Henk Groener se va califica în “careul de ași”. Ca noi să mai putem spera la locul trei în grupă, Germania trebuie să piardă atât cu Olanda, cât și împotriva Croației. Noi, bineîneles, trebuie să batem tot.

ADVERTISEMENT

Programul grupei II principală: 

Luni, 14 decembrie:

  • Olanda – Germania (19:15)
  • Ungaria – România (21:30)

Marți, 15 decembrie:

  • Olanda – România (17:00)
  • Croația – Germania (19:15)
  • Norvegia – Ungaria (21:30)

Clasament: 

  1. Norvegia – 4 meciuri, 4 victorii, 8 puncte
  2. Croația – 4 meciuri, 3 victorii și 1 înfrângere, 6 puncte
  3. Germania – 3 meciuri, 2 victorii și 1 înfrângere, 4 puncte
  4. Olanda – 3 meciuri, 1 victorie și 2 înfrângeri, 2 puncte
  5. Ungaria – 3 meciuri, 3 înfrângeri, 0 puncte
  6. România – 3 meciuri, 3 înfrângeri, 0 puncte 

Norvegia a câștigat grupa și va mai avea un meci “de pregătire” pentru semifinale, marți, de la 21:30, împotriva Ungariei. Echipa lui Thorir Hergeirsson este prima care și-a asigurat biletele pentru semifinale după victoria împotriva Croației, 36-25.

  • 22 de goluri a marcat Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare a României)
  • 35% este procentajul de intervenții al Iuliei Dumanska

 

ADVERTISEMENT