News

România, un nou vârf de infectări cu COVID-19 în ultimele 24 de ore! În ultimele 7 zile s-au înregistrat 80% din cazuri. GRAFIC

29.03.2020 | 13:57
Romania un nou varf de infectari cu COVID19 in ultimele 24 de ore In ultimele 7 zile sau inregistrat 80 din cazuri GRAFIC
ADVERTISEMENT

România a înregistrat duminică un nou nou vârf de infectări cu COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost publicate alte 308 cazuri noi, iar totalul este de 1.760 de infectări cu coronavirus în țara noastră.

România, un nou vârf de infectări cu COVID-19 în ultimele 24 de ore!

Specialiștii estimează că vârful pandemiei în România va fi în jurul Paștelui, adică în jurul datei de 19 aprilie. Până atunci, specialiștii în epidemiologie estimează că în țara noastră se vor înmulți numărul de îmbolnăviri și la începutul săptămânii viitoare se va intra în scenariul 4 de combatere a coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că medicii care sunt asimptomatici sau care nu sunt testați și există riscul de a fi pozitivi cu coronavirus, să meargă în continuare la muncă. În plus, cazurile mai ușoare de COVID-19 vor fi tratate de acasă.

80% dintre cazurile din România, în ultima săptămână!

Situația îmbolnăvirilor s-a deteriorat foarte mult în ultima săptămână când s-au au fost confirmate 80% dintre cazurile din România, numai puțin de 1327 de noi îmbolnăviri în ultimele 7 zile în țara noastră.

ADVERTISEMENT

Primul caz confirmat de coronavirus a fost confirmat în România pe data de 26 februarie. Este vorba de un bărbat de 20 de ani din Gorj care a fost în contact cu un cetățean italian care suferea de coronavirus. El s-a vindecat, însă de atunci a existat o creștere progresivă, iar o lună mai târziu se înregistrează 308 de cazuri noi.

Pe data de 23 martie s-a trecut pentru prima dată de 100 de infectări pe zi, iar de atunci nu a scăzut sub această valoare. Mai mult, în doar o săptămână, s-a dublat numărul infecțiilor: de la 143 la 308.

ADVERTISEMENT

Cum arată graficul îmbolnăvirilor din România

România va intra în scenariul 4 de combatere a coronavirusului în momentul în care se vor înregistra 2000 de îmbolnăviri, care se anunță a fi la începutul săptămânii viitoare, având în vedere rate de îmbolnăvire.

Graficul îmbolnăvirilor de coronavirus în România: 

Graficul îmbolnăvirilor de coronavirus în România

România se pregătește de scenariul 4

Profesorul Alexandru Rafila a declarat că se vor lua noi măsuri pentru combaterea coronavirusului mai ales că România se apropie vertiginos de 2000 de îmbolnăviri, moment în care se va intra în scenariul 4:

ADVERTISEMENT

„La începutul săptămânii viitoare cu siguranţă se vor adopta acte normative ca să ne adaptăm la această nouă situaţie, pentru că deja aveam 1500 de cazuri, dacă ne gândim că mâine şi poimâine probabil vom avea cel puţin în jur de 200 de cazuri, ne apropiem de 2000 şi atunci trebuie luate măsuri specifice”, a spus Rafila la Digi24.

 

ADVERTISEMENT