News

România va avea 10.000 de cazuri noi de Covid-19 zilnic. Avertismentul lui Alexandru Rafila

31.10.2020 | 09:48
Romania va avea 10000 de cazuri noi de Covid19 zilnic Avertismentul lui Alexandru Rafila
ADVERTISEMENT

Pandemia de Covid-19 din România este departe de punctul său culminant, iar țara noastră va ajunge să raporteze și 10.000 de cazuri zilnic, consideră medicul Alexandru Rafila.

Președintele Societății Române de Microbiologie a declarat, vineri, că odată cu intrarea în sezonul rece, numărul infecțiilor cu coronavirus va crește, iar până la finalul lunii este posibil să avem peste 10 mii de cazuri zilnic de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Medicul pune această creștere pe lipsa unor măsuri mai dure de contracarare a bolii și mai apreciază că și în zonele de anestezie și terapie intensivă (ATI) vor fi creșteri importante a numărului de bolnavi.

România, 10.000 de cazuri pe zi de COVID-19. Avertismentul medicului Alexandru Rafila

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, transmite un avertisment crunt înainte de intrarea oficială în sezonul de iarnă și spune că România ar putea ajunge la peste 10.000 de infectări zilnice.

ADVERTISEMENT

Medicul anticipează că, dacă nu sunt luate măsuri mai severe contra pandemiei, numărul de cazuri ar putea ajunge la sfârșitul lunii decembrie la cifre cutremurătoatre.

”Procesul acesta nu s-a oprit și probabil până spre sfârșitul lunii decembrie, în lipsa altor măsuri – pentru că ne-am apropiat de o limită a măsurilor de un anumit tip, cele care sunt mai puțin restrictive – cred că numărul de cazuri la sfârșitul acestei luni va înregistra un număr cu cinci cifre, adică o să fie cel puțin 10.000 de cazuri pe zi.

ADVERTISEMENT

La numărul acesta de cazuri, capacitatea de la terapie intensivă este, sigur, depășită, iar asta are consecință directă în ceea ce privește mortalitatea”, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

Rafila nu este de acord cu închiderea școlilor

Medicul Rafila, înscris recent la alegerile parlamentare pe listele PSD, a mai declarat că restricțiile impuse de autorități nu ar trebui sa includă închiderea școlilor.

ADVERTISEMENT

“E puțin dur ceea ce spun, dar chiar sunt afectat de ceea ce spun, pentru că ma gândesc la aceasta varianta și nu știu cum putem să o evităm decât dacă eventual urmam un model care vad ca este aplicat in Franța, chiar și in Germania.

Aș merge pe cel din Germania care, paradoxal, instituie măsuri de limitare a activităților economice, sociale, dar lasă școlile deschise, un lucru pe care eu personal il agreez”, a mai arătat Rafila, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT