Fotbal intern

Două stadioane din România vor fi modernizate. Investiţii de 17.000.000 €

Vor apărea două noi stadioane în România, iar investiţiile sunt uluitoare.
21.03.2018 | 12:26
Doua stadioane din Romania vor fi modernizate Investitii de 17000000 E

Arena pe care evoluează Hermannstadt, echipa care a umilit-o pe FCSB, scor 3-0, în Cupa României, va intra în proces de modernizare. Primarul Astrid Fodor a anunţat pentru publicaţia Turnul Sfatului că lucrările vor dura un an, iar cheltuielile vor ajunge la 17.000.000 de euro.

“Va fi o modernizare foarte complexă a stadionului, dar nu vreau să intru în detalii. Vom face prezentarea când vom avea proiectul tehnic gata, în două săptămâni. Cred că valoarea lucrărilor se va ridica la 17 milioane de euro. Acest stadion se va face şi va fi unul modern, frumos, cu toate facilităţile. Există regulamente, acte normative şi acolo puteţi vedea de ce are nevoie un stadion de fotbal. Lucrările vor dura cel puţin 12 luni, având în vedere că se doreşte ca, în aceeaşi perioadă, să se şi joace fotbal pe acel teren. Deci trebuie să avem un şantier organizat”, a spus primarul Sibiului, Astrid Fodor. 

Şi Călăraşiul va avea un stadion nou

Stadionul din Sibiu nu este singurul care va fi modernizat. Consiliul Judeţean din Călăraşi a aprobat modernizarea arenei, după ce a primit acceptul Curţii de Conturi şi a Ministerului Finanţelor Publice. Costurile se vor ridica la 500.000 de euro. 

“Am găsit modalităţile de finanţare. În cel mai scurt timp vom demara procedurile de licitaţie. Vom juca până la finalul returului la Călăraşi. Nu mai plecăm nicăieri. Iar la finalul campionatului ne apucăm de treabă. Vor lucra mai multe firme, fiecare pe domeniul ei. Se montează turnicheţi, se schimbă gazonul, vor fi lucrări ample. Suntem pe primul loc în liga a doua, cu un picior în Liga 1. Vom intra în istorie. Pentru prima dată echipa promovează în Liga 1. E necesară şi urgentă o modernizare a stadionului”, a spus Vasile Iliuţă, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi. 

Tags: