Sport

România va avea trei jucătoare de tenis la Jocurile Olimpice. Cine o însoțește pe Simona Halep

Simona Halep era singura jucătoare de tenis din România care era sigură de prezența sa la Jocurile Olimpice, dar ea va fi însoțită de alte două sportive.
09.06.2021 | 21:28
Romania va avea trei jucatoare de tenis la Jocurile Olimpice Cine o insoteste pe Simona Halep
ADVERTISEMENT

Tabloul feminin de la Tokyo va fi format din 64 de jucătoare, iar prezența sportivelor va fi confirmată abia după încheierea turneului de la Roland Garros.

Însă, la acest moment România este sigură de faptul că va avea trei sportive la Tokyo.

România va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de trei jucătoare de tenis

Astfel, pe lângă Simona Halep, locul 3 WTA, tenisul din România va mai fi reprezentat la Jocurile Olimpice de la Tokyo de Sorana Cîrstea (locul 54 WTA) și Patricia Țig (locul 63 WTA).

ADVERTISEMENT

Primele 56 de jucătoare din clasamentul WTA ar trebui să obțină calificarea automată, dar mai există câteva restricții. Sportivele trebuie să fi participat la cel puțin un eveniment de Fed Cup în ultimii 4 ani și o țară nu poate avea mai mult de 4 jucătoare.

Conform freelancerului Daniel Radu, de această din urmă regulă a profitat Patricia Țig pentru a ajunge pe tabloul de la Tokyo. Deși se află pe locul 63, ea va merge în japonia pentru că în fața ei în clasamentul WTA se află 11 sportive din SUA, 7 din Cehia și 5 din Rusia.

ADVERTISEMENT

Halep s-a refăcut după accidentare

Sorana Cîrstea și-a asigurat locul la Jocurile Olimpice după un parcurs excelent în 2021. Ea a câștigat turneul de la Istanbul, a făcut finală la Strasbourg, sferturi de finală la Grampias Trophy, iar la Roland Garros a atins turul 4.

În urma acestor prestații, Cîrstea va reveni de luni în Top 50, urmând să ocupe loculo 45. După actualizarea clasamentului jucătoarelor profesioniste de tenis, ea va fi a doua cel mai bine clasată româncă, după Simona Halep.

ADVERTISEMENT

În ceea ce o privește pe Halep, aceasta s-a refăcut după accidentarea suferită la Roma și este aptă pentru Jocurile Olimpice. Ocupanta locul 3 WTA își va face revenirea în circuit la turneul de la Bad Homburg, Germania.

Șanse să avem participare și la dublu

Vicepreședintele Federației Române de Tenis, George Cosac, speră ca țara noastră să poată participa cu două perechi în proba de dublu feminin. ”La dublu feminin putem avea două echipe, pentru că Monica Niculescu și Raluca Olaru pot juca împreună. Sigur, prin peformanța de excepție, semifinala de la Roland Garros, Irina Begu a urcat mult și poate juca alături de Halep.

ADVERTISEMENT

La băieți așteptăm să se publice toate echipele. Mai există o șansă pentru Tecău și Mergea, ca medaliați și câștigători de Grand Slam. Sunt anumite condiții în care pot fi acceptați.

Jucătorii trebuie să îndeplinească niște condiții destul de dure. Cu 5 săptămâni înainte, fiecare sportiv va trebui să completeze zilnic un chestionar. Cine nu îl completează și cine nu va furniza datele zilinic, nu va fi primit în Japonia”, a spus Cosac pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT