Sporturi

România va avea un jucător de 14 ani în echipa de Cupa Davis! Alexandru Coman poate debuta împotriva Chinei

07.01.2020 | 18:26
Romania va avea un jucator de 14 ani in echipa de Cupa Davis Alexandru Coman poate debuta impotriva Chinei
ADVERTISEMENT

România va juca în weekendul 6-7 martie în play-off-ul din Grupa Mondială 1 împotriva Chinei. Căpitanul nejucător al “tricolorilor”, Gabriel Trifu, a decis să îl convoace pentru confruntarea cu asiaticii pe Alexandru Coman, un jucător în vârstă de doar 14 ani. 

România va avea un jucător de 14 ani în echipa de Cupa Davis! Alexandru Coman, numărul 1 în Europa la nivelul său de vârstă

Dacă va evolua împotriva chinezilor, Alexandru Coman va fi cel mai tânăr debutant al României în istoria participărilor din Cupei Davis. Jucătorul originar din Craiova este numărul 1 în Europa la categoria sa de vârstă şi se anunţă o mare speranţă a tenisului românesc.

ADVERTISEMENT

Play-off-ul dintre România şi China se va disputa la Piatra Neamţ în weekendul 6-7 martie şi se va disputa în sistemul cel mai bun din 5, primul la 3 victorii. Învingătoarea acestui duel va evolua în luna septembrie cu una dintre echipele care pierd barajul pentru calificarea la turneul final.

Alexandru Coman este unul dintre cei mai talentaţi jucători de tenis reuşind să obţină titlul naţional la tenis la toate nivelurile de vârstă la care a participat. În finalul anului 2019, juniorul s-a impus în competiţia Eddie Herr, una dintre cele mai prestigioase de la juniori.

ADVERTISEMENT

Ion Ţiriac i-a dat sfaturi: “Reprezintă o motivaţie suplimentară”

Coman este campion european la tenis U14 în proba de dublu, alături de Andrei Firaru. La aceeaşi ediţie a campionatelor mondiale, Alexandru Coman a reuşit să câştige medalia de bronz în proba de simplu.

Mama sportivului a declarat cum a decurs întâlnirea dintre Alexandru Coman şi Ion Ţiriac: “Alex a fost invitat de domnul Țiriac să stea de vorbă cu el, după rezultatele obținute la Campionatele Europene U14, desfășurate la Most, în Cehia, acolo unde a luat medalia de aur și cea de bronz, în probele de dublu și de simplu.

ADVERTISEMENT

Cum Alex nu pleacă nicăieri fără rachete, domnul Țiriac a vrut să îl vadă pe teren ce nivel de joc are. Pentru un copil, ceea ce a făcut domnul Țiriac reprezintă ceva deosebit… Un gest frumos, pe care orice copil l-ar aprecia și care reprezintă o motivație suplimentară”, a spus Delia Coman, conform Libertatea.

Bun şi la învăţătură: a luat media 9,62 la Capacitate

Şi şcoala este o prioritate pentru Alexandru Coman. Tânărul în vârstă de 14 ani a avut examenul de Capacitate în vara anului trecut, pe care l-a trecut cu brio având media 9,62, fapt ce i-a permis intrarea la un colegiu important din Craiova.

ADVERTISEMENT

În confruntarea precedentă, cu Zimbabwe, echipa României din Cupa Davis a fost formată din: Marius Copil, Horia Tecău, Florin Mergea, Filip Jianu şi Dragoş Dima. “Tricolorii” s-au impus cu 4-1.

„Visul meu este să fiu numărul 1 mondial şi să intru în istorie. Sper ca până la 25 de ani să ajung numărul 1 mondial. Cel mai mult îmi place Djokovic, pentru că nu renunţă, pentru că dă totul pe teren”, Alexandru Coman

  • 14 ani are Alexandru Coman
  • 9,62 este media obţinută de Coman la examenul de Capacitate

 

ADVERTISEMENT
Tags: