Life

România va concura în a doua semifinală de la Eurovision 2023. Când are loc aceasta

România, în a doua semifinală de la Eurovision Song Contest 2023. Când se va desfășura concursul din Liverpool, Marea Britanie.
31.01.2023 | 23:48
Romania va concura in a doua semifinala de la Eurovision 2023 Cand are loc aceasta
România, în a doua semifinală de la Eurovision Song Contest. Când se va desfășura concursul. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Țara noastră va concura în a doua semifinală a celebrului concurs muzical. Când are loc aceasta, după ce organizatorii au anunțat în urmă cu puțin timp care este „ordinea” în care urcă concurenții pe scenă cu reprezentările lor.

România, în a doua semifinală de la Eurovision Song Contest. Când se va desfășura concursul

România va intra în concursul Eurovision Song Contest 2023 în prima parte din a doua semifinală. Mai exact, face parte din țările care vor participa la acest show în data de 11 mai, alături de reprezentanții din alte țări.

ADVERTISEMENT

Conform paginii de Facebook, acestea sunt Armenia, Cipru, Danemarca, Belgia, Islanda, Grecia, Estonia, Albania, Australia, Austria, Lituania, San Marino, Slovenia, Georgia și Polonia.

Prima semifinală a competiției, programată pe 9 mai, este rezervată altor 15 țări printre care se află: Serbia, Moldova, Croația, Malta, Letonia, Irlanda, Norvegia, Portugalia, Suedia, Elveția, Israel, Finlanda, Cehia și Azerbaijan.

ADVERTISEMENT

Piesa care va reprezenta țara noastră urmează să fie desemnată exclusiv prin votul publicului pe 11 februarie. Finala Selecţiei Naţionale va fi transmisă în direct la TVR.

Eurovision Song Contest 2023, desfășurat la Liverpool

Eurovision Song Contest 2023 a ajuns anul acesta la ediția cu numărul 67. Competiția se va desfășura la Liverpool și vor participa 37 de țări, însă doar 31 vor concura în semifinale pentru cele 20 de locuri ale finalei.

ADVERTISEMENT

Celelalte șase nu concurează în semifinale, fiind deja calificate în marea finală din 13 mai 2023. Ucraina, în calitate de câștigătoare a ediției 2022, este una dintre aceste țări. Ei i se alătură cele 5 țări plătitoare participante: Franța, Germania, Italia, Spania și Regatul Unit al Marii Britanii.

Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din întreaga lume, prima ediție fiind în anul 1956. Concursul este transmis în Europa, Australia, Asia şi Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

Pe teritoriul țării noastre, Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană încă din anul 1993.

ADVERTISEMENT