News

România va fi lovită de tornade. Unde vor apărea fenomenele meteo extreme

30.05.2020 | 13:37
România va fi lovită de tornade. Unde vor apărea fenomenele meteo extreme
România va fi lovită de tornade. Unde vor apărea fenomenele meteo extreme
ADVERTISEMENT

Vești proaste de la ANM. România va fi lovită de tornade în următoarea perioadă. Fenomenele meteo extreme, însoțite de vânt puternic, ploi torențiale și căderi de grindină, vor pune stăpânire pe jumătatea de sud a țării.

România va fi lovită de tornade. Se anunță fenomene meteo extreme

Avertizare de ultimă oră de la ANM. În jumătatea de sud a ţării instabilitatea va fi extrem de mare şi crește riscul apariției tornadelor. Fenomenele extreme vor fi însoţite de vânt puternic, ploi torențiale și grindină de mari dimensiuni, iar vremea va fi în scădere.

ADVERTISEMENT

Spre sfârșitul săptămânii, temperaturile sunt instabile și răcoroase în unele zone din țară, îndeosebi în nord-estul, vestul ţării, dar şi în depresiuni.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, accentuate mai ales spre seară, când vin și ploile. În Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și Maramureș, ca și în zilele trecute, vor fi averse, cu descărcări electrice şi grindină, iar la munte este posibil să ningă slab.

În unele locuri, ploile vor avea caracter torenţial şi se vor înregistra cantităţi de apă de peste 15-20 l/mp, cu risc de inundații. Vântul va sufla slab până la moderat.

ADVERTISEMENT

Intensificări vor fi în jumătatea de nord a Moldovei şi în Carpaţii Orientali, unde rafalele vor depăși 55-60 km/h . Pe arii restrânse, în celelalte regiuni, mai ales în cele sud-estice, sunt posibile vijelii.

Ca și în zilele trecute, în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și Maramureș, vor fi averse, descărcări electrice şi grindină, la deal şi la munte şi local în restul teritoriului. Pe crestele montane este posibil să ningă slab.

 

.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri