News

România va fi lovită de un val de aer polar! Va fi frig în următoarele zile. Anunţul făcut de ANM

02.05.2019 | 12:03
Romania va fi lovita de un val de aer polar Va fi frig in urmatoarele zile Anuntul facut de ANM

Potrivit sever-weather.eu, România va fi lovită de un val de aer polar, venit din nordul Rusiei. Specialiștii meteo avertizează că temperaturile vor fi neobișnuit de mici în următoarea perioadă, iar totul va începe cu data de 3 mai, când fenomentul meteorologic va lovi Europa.

România va fi lovită de un val de aer popular, venit din nordul Rusiei

Frigul va afecta regiunile din vestul țării noastre de duminică, iar la începutul săptămânii viitoare se va extinde în aproape tot teritoriul. Cele mai afectate vor fi țările din Europa Centrală, acolo unde în prima parte a zilei temperaturile ar putea ajunge chiar la pragul înghețului. Diferențele ar putea fi chiar și de 10 grade Celsius în minus comparativ cu media normală a perioadei în care ne aflăm.

Despre fenomentul care va oprit zâmbetele celor îndrăgostiți de soare a vorbit și meteorologul român Robert Balasz. „Aerul rece rece vine din regiunea polară, ca un nucleu rece şi a cauzat instabilitatea care a fost şi până acum. De duminică va fi o răcire mai intensă decât am avut acum”, a spus specialistul. De asemenea, meteorologii susțin că temperaturile sunt sub cele normale pentru această perioadă, în multe zone din România fiind raportate efectele unor fenomene extreme.

România va fi lovită de un val de aer polar! Va fi frig în următoarele zile. Anunţul făcut de ANM
Tornada uriașă la Călărași

Fenomenele extreme din ultima vreme au anunțat schimbarea

De exemplu, ploile care au lovit vestul țării noastre în ultimele ore și care au smusl asfaltul de pe șosea în Caraș-Severin ori tornada de la Călărași care a uimit toți trecătorii și nu numai. În urma fenomentului, șeful Departamentului pentru Situații de Ugență, Raed Arafat, a explica motivul pentru care în acel moment nu a fost transmisă nicio alertă privind tornada. „Ca de fiecare dată în ultima perioada, cum apare ceva neașteptat suntem întrebați de ce nu l-am anunțat prin sistemul Ro-Alert iar sistemul este atacat că ar fi inutil!

Acum este rândul fenomenului meteo “tornadă” care a apărut în Județul Călărași și întrebarea pusă de unii jurnaliști este de ce nu am anunțat din timp tornadă. Unii au început să atace sistemul Ro-Alert de parcă sistemul Ro-Alert este un radar meteo care trebuie să avertizeze despre fenomenele meteo înainte că ele să apară”, explică Arafat.