Carousel hot news

Programul României: preliminarii Euro 2020 şi Liga Naţiunilor

Ce program are România în preliminarii Euro 2020 şi Liga Naţiunilor! După cele patru puncte obţinute la debutul pe banca tehnică a naţionalei României, 3-1 cu Kazahstan şi 1-1 cu Danemarca,...
Autor: Vicentiu Dinescu | 10.10.2017 | 00:00
Programul României: preliminarii Euro 2020 şi Liga Naţiunilor

Ce program are România în preliminarii Euro 2020 şi Liga Naţiunilor! După cele patru puncte obţinute la debutul pe banca tehnică a naţionalei României, 3-1 cu Kazahstan şi 1-1 cu Danemarca, următorul meci oficial pentru selecţionerul Cosmin Contra va avea loc abia în septembrie 2018, în nou înfiinţata competiţie Liga Naţiunilor. În urma ultimelor rezultate din preliminariile CM-2018, ”tricolorii” şi-au asigurat statutul de cap de serie în Urna C.

Tragerea la sorţi pentru grupele Ligii Naţiunilor va avea loc la 24 ianuarie 2018, iar primele meciuri din această competiţie se vor juca la începutul lunii septembrie. La startul Ligii Naţiunilor se vor afla toate cele 55 de selecţionate europene, 12 în Urna A, 12, în Urna B, 15 în Urna C şi 16 în Urna D. În fiecare din primele două urne valorice se vor face câte patru grupe a trei echipe, din Urna C se vor alcături trei grupe de patru echipe şi o grupă de trei formaţii, iar din Urna D se vor face patru grupe de câte patru. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 7 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

România în preliminarii EURO 2020 şi Liga Naţiunilor. Când debutăm

Rezultatele din Liga Naţiunilor vor determina urnele pentru preliminariile obişnuite pentru turneul final din 2020. Cele 55 de formaţii vor fi împărţite în 10 grupe, 5 cu 5 echipe şi 5 cu 6, iar tragerea la sorţi va avea loc la 2 decembrie 2018. Selecţionatele care se califică la turneul pentru câştigarea trofeului Ligii Naţiunilor vor fi trase automat în grupe de cinci echipe. Se califică la Euro 2020 primele două clasate din fiecare grupă a preliminariilor obişnuite. Preliminariile vor începe în martie 2019 şi se vor încheia în luna noiembrie a aceluiaşi an.

Cel mai bine clasate patru formaţii din fiecare divizie a Ligii Naţiunilor se vor întâlni în semifinale. Meciurile se vor disputa într-o singură manşă pe terenul echipei mai bine clasate. Finala se va desfăşura pe terenul uneia dintre cele două formaţii calificate, acesta urmând să fie ales prin tragere la sorţi. În cazul în care într-o divizie există mai puţin de patru formaţii care au ratat calificarea, numărul lor va fi completat cu echipe din eşaloanele inferioare care n-au prins deja loc la baraje.

Barajele pentru cele mai slabe trei urne din Liga Naţiunilor se vor disputa la finalul lunii martie 2020, în manşă tur-retur, în timp ce semifinalele şi finalele Urnei A vor avea loc în iunie 2019.

Turneul final al Campionatului European din 2020 se va disputa în perioada 12 iunie – 12 iulie, în 13 oraşe de pe Bătrânul Continent. Printre cele 13 oraşe alese să găzduiască meciuri de la Euro 2020 se află şi Bucureştiul, care va găzdui pe Arena Naţională trei meciuri din faza grupelor şi o partidă din optimile de finală. Semifinalele şi marea finală vor avea loc la Londra, pe stadionul Wembley.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!