Sport

România va juca la turneul care ne poate duce la Jocurile Olimpice! Grupa de calificare este INFERNALĂ după dezastrul de la CM

10.12.2019 | 16:48
Romania va juca la turneul care ne poate duce la Jocurile Olimpice Grupa de calificare este INFERNALA dupa dezastrul de la CM
ADVERTISEMENT

România a fost spulberată de Suedia, scor 22-34, şi a ratat orice şansă să intre în primele 7 echipe de la Campionatul Mondial de handbal, care asigură prezenţa în turneul preolimpic. Însă, datorită locului 4 de la Euro, România va fi în grupele pentru JO, dar misiunea va fi una infernală. 

România va juca la turneul care ne poate duce la Jocurile Olimpice! Rusia ne-a asigurat locul

Obiectivul echipei lui Tomas Ryde a fost să se califice în grupele pentru Olimpiadă. “Tricolorele” nu au reuşit să obţină clasarea în top 7, fiind spulberată orice şansă odată cu înfrângerea împotriva Suediei din grupele principale.

ADVERTISEMENT

În schimb, ne-am calificat în grupele pentru Jocurile Olimpice datorită locului 4 de la Campionatul European. Cum mai exact? La turneele preolimpice ajung 12 naţionale, 6 după CM (locurile 2-7) şi 6 după evoluţiile de la întrecerile continentale.

Primele două continente ca şi clasament la Campionatul Mondial primesc un loc suplimentar. Aceste locuri aparţin Europei şi Asiei, în condiţiile în care cele două continente au trimis formaţii în grupele principale la CM, 10, respectiv 2. Un loc ar fi revenit Oceaniei dacă Australia încheia în top 12, nu a fost cazul.

ADVERTISEMENT

Cum arată cele trei grupe care pot duce la Jocurile Olimpice

Locurile rezervate continentelor sunt astfel: 2 Europa, 2 Asia, 1 Africa, 1 Pan America. Locurile “Bâtrănului Continent” erau rezervate de Rusia şi Olanda (locul 2 şi locul 3 la Euro 2018), iar pe lista de aşteptare era România. Odată cu accederea Rusiei în semifinale, un loc s-a eliberat şi România a intrat din postură de loc 4. Dacă Olanda încheie şi ea în top 7 la Mondial, Norvegia sau Ungaria ar putea profita.

Însă, din această postură de echipă calificată de la Euro, România va avea o misiune teribilă şi mai mult ca sigur va întâlni două formaţii foarte puternice. Primele două formaţii din grupă se califică la Olimpiadă.

ADVERTISEMENT

Adversari infernali în drumul spre Tokyo: Norvegia, Olanda sau Suedia ne pot sta în cale

Cele trei grupe la turneele preolimpice: 

Turneu 1: Locul 2 Mondial, Locul 7 Mondial, Africa, Pan America
Turneu 2: Locul 3 Mondial, Locul 6 Mondial, Asia (locul 2), Europa (locul 3)
Turneu 3: Locul 4 Mondial, Locul 5 Mondial, Europa (locul 2), Asia (locul 3)

Astfel, România va întâlni cel puţin doi adversari foarte puternici în grupă. Cu o zi înainte de încheierea grupelor principale, în luptă pentru top 7 sunt: Norvegia, Germania, Olanda, Serbia, Spania, Suedia sau Muntenegru, iar două dintre aceste adversare ar putea să fie cu noi în grupă. Campioana Mondială se califică la JO.

ADVERTISEMENT

În 2016, România a câştigat grupa de calificare la Jocurile Olimpice. Atunci, “tricolorele” au învins Danemarca şi Uruguay şi au încheiat la egalitate cu Muntenegru şi au reuşit calificarea la turneul final de pe primul loc, cu 5 puncte.

  • 4 este cel mai bun loc obţinut de România la JO (1974)
  • 3 titluri mondiale la handbal feminin are România

 

ADVERTISEMENT