“Discutăm după baraj dacă Piţi rămîne sau nu!”

Anghel Iordănescu, fostul antrenor al echipei naţionale a României, a spus că este optimist în legătură cu evoluţia României, însă crede că aseară au avut loc mai multe erori, mai ales...
11.09.2013 | 16:54
Discutam dupa baraj daca Piti ramine sau nu
ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu, fostul antrenor al echipei naţionale a României, a spus că este optimist în legătură cu evoluţia României, însă crede că aseară au avut loc mai multe erori, mai ales din partea selecţionerului Victor Piţurcă. Cît despre o eventuală demitere a selecţionerului ? Aceasta ar fi posibilă doar dacă “tricolorii” ratează calificarea.

“Nu am plecat dezamăgit, ci supărat. România va merge la baraj pentru că va cîştiga cele două meciuri pe care le are şi sînt convins că nici una dintre cele două echipe nu are forţă să bată Olanda. Să nu uitaţi că olandezii sînt profesionişti. Chiar dacă sînt calificaţi şi vor încerca şi fotbalişti tineri, sînt convins că vor folosi şi jucători cu experienţă. Nu cred că este momentul să facem o dramă. Singurul care trebuie să analizeze ceea ce s-a întîmplat este Victor Piţurcă. E greu de dus o echipă în baraj, mai ales atunci cînd nu sînt cu toţii cu meciuri în picioare”, a spus Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Dacă Romînia va pierde şansele de baraj, atunci actualul selecţioner trebuie demis. “Eu cred în calificare pînă la capăt. Cu mare plăcere discutăm după baraj dacă Piţi rămîne sau nu!”, a spus Iordănescu.

Marica, Torje, Hoban şi Pintilii – mîini moarte

Victor Piţurcă a greşit echipa de start, crede Iordănescu. El spune că Marica, Torje, Pintilii şi Hoban nu au fost potriviţi pentru disputa cu turcii. “Piţurcă a făcut cîteva greşeli importante. Era lesne de înţeles că Marica şi Torje nu puteau să ducă un asemnea joc. Un jucător, oricare ar fi el, rezolvă un meci, cu dăruire, în contextul în care nu eşti pregătit, dar să faci un suplimentar este clar că este imposibil. Consider că la mijlocul terenului a fost net inferioară turcilor, şi Hoban şi Pintilii au fost sub nivelul lor”, a spus Iordănescu, la DigiSport.

ADVERTISEMENT

Despre Bourceanu

“Eu cred că nu ar fi bine ca echipa noastră naţională să depindă de un jucător. Ar putea să depindă de un jucător care face totul, ori Bourceanu chiar nu face totul. Dar este un jucător bun, de valoare, un jucător care, pe lîngă faptul că mobilizează, leagă jocul echipei noastre, dar şi al Stelei”, a mai spus Iordănescu.

“Nu vreau să nominalizez. Consider că au fost cîteva mîini moarte şi cred că Victor Piţurcă a făcut cîteva greşeli extrem de importante în economia jocului. Eu sînt convins că echipa naţională va merge în baraj, am încredere deosebită în acest nucleu de jucători şi nu sînt de acord cu demisia antrenorului. Îl voi susţine în continuare pe antrenor şi aştept să văd România la baraj! Dau credit selecţionerului”, a mai declarat Iordănescu la Sport.ro

ADVERTISEMENT

Despre Vlad Chiricheş

“Trebuie să muncească mai mult, să se pregătească mental şi, nu în ultimul rînd, trebuie să înţeleagă că va fi cumpărat ca apărător şi trebuie să dea siguranţă defensivei. Va fi apreciat pentru siguranţa din apărare şi pentru faptul că joacă simplu şi precis”.

Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
România, calculele calificării în optimile Euro 2024: scenariul ideal și cel catastrofal din...
România, calculele calificării în optimile Euro 2024: scenariul ideal și cel catastrofal din ultima etapă
Tremură Dan Șucu din cauza turcilor, care i-ar putea băga afacerile în faliment! Imperiul patronul Rapidului se clatină!
18 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare de furtuni. Valul de...
18 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare de furtuni. Valul de caniculă continuă în sud, inclusiv în Bucureşti
Multimilionarul care l-a jignit înfiorător pe Ilie Năstase a dezvăluit cum s-a îndrăgostit...
Multimilionarul care l-a jignit înfiorător pe Ilie Năstase a dezvăluit cum s-a îndrăgostit de soţia sa: „Am fost uluit!”
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Proprietarii de locuințe din România riscă ÎNCHISOAREA. Regula la care sunt OBLIGAȚI
Proprietarii de locuințe din România riscă ÎNCHISOAREA. Regula la care sunt OBLIGAȚI
Cine sunt bărbații care au murit în tragedia de la Ibănești. Au încercat...
Cine sunt bărbații care au murit în tragedia de la Ibănești. Au încercat să se salveze unul pe altul
Pensiile pe luna iulie. Zilele în care se fac plățile
Pensiile pe luna iulie. Zilele în care se fac plățile
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care...
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care spun totul
Condițiile inumane din lagărele de minori de pe vremea regimului comunist: „Copiii au...
Condițiile inumane din lagărele de minori de pe vremea regimului comunist: „Copiii au beţe în loc de braţe şi picioare, coastele ies în afară şi au burtica enormă”
Primul domnitor român care şi-a dat viaţa pentru apărarea țării. Deși a luptat...
Primul domnitor român care şi-a dat viaţa pentru apărarea țării. Deși a luptat până la moarte împotriva ungurilor, este un personaj uitat de mulți