Sporturi

România va organiza Campionatul European pentru cadeţi la Râmnicu Vâlcea

Reprezentanţii Federaţiei Europene de Box (EUBC – European Boxing Confederation) şi cei ai Federaţiei Române de Box au dat ok-ul final pentru organizarea Campionatului European de Box pentru...
21.05.2017 | 11:55
Romania va organiza Campionatul European pentru cadeti la Ramnicu Valcea

Reprezentanţii Federaţiei Europene de Box (EUBC – European Boxing Confederation) şi cei ai Federaţiei Române de Box au dat ok-ul final pentru organizarea Campionatului European de Box pentru cadeţi, în perioada 17 – 26 iulie, în Sala Sporturilor “Traian” din Râmnicu Vâlcea. După ce au inspectat facilităţile de competiţie, antrenament, cazare şi masă, precum şi celelalte elemente de infrastructură, oficialii s-au declarat încântaţi de condiţiile excelente pe care le vor oferi Râmnicu Vâlcea, Băile Olăneşti, dar şi celelalte staţiuni în care vor fi cazaţi cei aproximativ 300 de sportivi din 30 de ţări şi staff-urile lor, Vâlcea urmând a fi gazdă, cu prilejul acestui eveniment, unui număr total de peste 450 de persoane din ţară şi străinătate.

În cadrul conferinţei de presă organizată la sediul Primăriei Râmnicu Vâlcea, directorul executiv din cadrul EUBC Alexandr Egorov a transmis salutul călduros adresat conducerii FRB şi gazdelor din partea preşedintelui Franco Falcinelli şi a subliniat că a rămas plăcut impresionat de condiţiile de care vor avea parte sportivii cu vârste de 13 şi 14 ani, care se vor afla, majoritatea, la prima lor competiţie oficială de acest nivel ce le va aduce şi experienţă internaţională. “Am rămas plăcut impresionaţi de organizarea Campionatului European de tineret, de aceea am decis să acordăm organizarea acestui eveniment României. Am vizitat Sala Traian, hotelurile din zonă şi infrastructura existentă şi totul este ok.  Sper ca acest Campionat European să fie un succes pentru noi, boxul românesc şi comunitatea locală”, a precizat oficialul EUBC.

Vasile Cîtea: “Ne dorim să fim din nou un punct important pe harta boxului european!”

Preşedintele FRB, Vasile Cîtea, le-a mulţumit autorităţilor locale pentru interesul arătat găzduirii evenimentului. “Ideea organizării acestui Campionat European la Râmnicu Vâlcea a apărut în urma unei discuţii în Parlament cu domnul deputat Eugen Neaţă. La Vâlcea există condiţii excelente şi tradiţie în box. Campionatul Naţional de cadeţi de la Brezoi de săptămâna trecută ne-a confirmat aşteptările, aşa că avem premize pentru un eveniment internaţional de succes. La Europene vor participa campionii naţionali de la fiecare categorie. Este o şansă importantă pentru viitorul boxului românesc. Ne dorim să fim din nou un punct important pe harta boxului european”, a punctat preşedintele FR Box.

Sala Traian ar putea trece în administrarea primăriei

După ce ani la rândul, Sala Sporturilor Traian a fost martora unor performanţe de top pe plan internaţional graţie Oltchimului, arena ar putea intra în curând într-un proces de modernizare. Fost judoka participant la JO, primarul Mircia Gutău speră ca organizarea CE box cadeţi să sensibilizeze autorităţile centrale ca Sala Sporturilor să intre mai rapid sub administrarea primăriei Rm.Vâlcea pentru a putea demara lucrările. “În calitate de fost sportiv de performanţă, ştiu cât de multe avantaje aduce organizarea unei competiţii de acest nivel. E una din formele cele mai elegante de îmbunătăţire a imaginii şi de sporire a atractivităţii zonei şi oraşului. Îmi doresc foarte mult să modernizăm Sala Sporturilor. Iată, în spatele acestui edificiu, la Arenele Traian, am reuşit să întocmim documentaţia şi să facem şi studiile, urmând ca în cel mai scurt timp să înceapă şi lucrările de renovare şi modernizare. Acolo am putut pentru că am avut terenul în administrare”, a declarat Mircia Gutău.

Văduva lui Corneliu Vadim Tudor, atac la adresa lui Gigi Becali: „Să își...
Văduva lui Corneliu Vadim Tudor, atac la adresa lui Gigi Becali: „Să își facă el campanie, publicitate. Rău ne-a umilit”
"Scandalos!" Mesajul vulgar postat, la câteva zile după ce soțul ei a fost condamnat pentru agresiune sexuală
Bărbatul care a câștigat peste 7 mil. euro la Loto 6/49 și-a ridicat...
Bărbatul care a câștigat peste 7 mil. euro la Loto 6/49 și-a ridicat premiul. Joacă aceleași 3 variante de peste 25 de ani
Messi a lovit din greșeală cu mingea o fetiță. Reacția tatălui copilei a...
Messi a lovit din greșeală cu mingea o fetiță. Reacția tatălui copilei a stârnit un val de critici pe internet. „I-am cerut scuze că l-am deranjat”
VIDEO Mercedes-Benz pregătește un turn rezidențial, cu 65 etaje, inclusiv hotel
VIDEO Mercedes-Benz pregătește un turn rezidențial, cu 65 etaje, inclusiv hotel
Simulare Bac 2024. Ce subiecte au picat la matematică
Simulare Bac 2024. Ce subiecte au picat la matematică
Soluțiile disperate ale românilor invadați de gândaci și păianjeni. „Ai o șansă mare...
Soluțiile disperate ale românilor invadați de gândaci și păianjeni. „Ai o șansă mare să o rezolvi așa în măsură de 95%”
Un bărbat a încercat să intre cu un cuțit în locuința fostei sale...
Un bărbat a încercat să intre cu un cuțit în locuința fostei sale partenere. Jandarmii au intervenit
Iulia Vântur și Salman Khan s-au despărțit. Cu cine a fost actorul indian...
Iulia Vântur și Salman Khan s-au despărțit. Cu cine a fost actorul indian la nunta anului
Kate Middleton, trădată de propriul unchi. Dezvăluiri intime din viața prințesei
Kate Middleton, trădată de propriul unchi. Dezvăluiri intime din viața prințesei
De necrezut! Ce a apărut la mormântul Mioarei Roman, la o săptămână de...
De necrezut! Ce a apărut la mormântul Mioarei Roman, la o săptămână de la funeralii. Oana Roman a rămas surprinsă: "M-am dus la cimitir după parastasul de 9 zile și..."
Vestea momentului în plin proces al Simonei Halep la TAS! Sancţiune ANULATĂ pentru...
Vestea momentului în plin proces al Simonei Halep la TAS! Sancţiune ANULATĂ pentru un supliment contaminat!
Verdict final în procesul celor trei arabi care au ucis 17 români, cu...
Verdict final în procesul celor trei arabi care au ucis 17 români, cu spirt contrafăcut. Într-o comună din Iaşi, oamenii au primit otrava de la primărie, cu o felicitare de Paşte
O româncă a dezvăluit salariul necesar pentru a trăi decent în Germania. Puțini...
O româncă a dezvăluit salariul necesar pentru a trăi decent în Germania. Puțini angajați din România câștigă această sumă