Sporturi

România va organiza Campionatul European pentru cadeţi la Râmnicu Vâlcea

Reprezentanţii Federaţiei Europene de Box (EUBC – European Boxing Confederation) şi cei ai Federaţiei Române de Box au dat ok-ul final pentru organizarea Campionatului European de Box pentru...
21.05.2017 | 11:55
Romania va organiza Campionatul European pentru cadeti la Ramnicu Valcea

Reprezentanţii Federaţiei Europene de Box (EUBC – European Boxing Confederation) şi cei ai Federaţiei Române de Box au dat ok-ul final pentru organizarea Campionatului European de Box pentru cadeţi, în perioada 17 – 26 iulie, în Sala Sporturilor “Traian” din Râmnicu Vâlcea. După ce au inspectat facilităţile de competiţie, antrenament, cazare şi masă, precum şi celelalte elemente de infrastructură, oficialii s-au declarat încântaţi de condiţiile excelente pe care le vor oferi Râmnicu Vâlcea, Băile Olăneşti, dar şi celelalte staţiuni în care vor fi cazaţi cei aproximativ 300 de sportivi din 30 de ţări şi staff-urile lor, Vâlcea urmând a fi gazdă, cu prilejul acestui eveniment, unui număr total de peste 450 de persoane din ţară şi străinătate.

În cadrul conferinţei de presă organizată la sediul Primăriei Râmnicu Vâlcea, directorul executiv din cadrul EUBC Alexandr Egorov a transmis salutul călduros adresat conducerii FRB şi gazdelor din partea preşedintelui Franco Falcinelli şi a subliniat că a rămas plăcut impresionat de condiţiile de care vor avea parte sportivii cu vârste de 13 şi 14 ani, care se vor afla, majoritatea, la prima lor competiţie oficială de acest nivel ce le va aduce şi experienţă internaţională. “Am rămas plăcut impresionaţi de organizarea Campionatului European de tineret, de aceea am decis să acordăm organizarea acestui eveniment României. Am vizitat Sala Traian, hotelurile din zonă şi infrastructura existentă şi totul este ok.  Sper ca acest Campionat European să fie un succes pentru noi, boxul românesc şi comunitatea locală”, a precizat oficialul EUBC.

Vasile Cîtea: “Ne dorim să fim din nou un punct important pe harta boxului european!”

Preşedintele FRB, Vasile Cîtea, le-a mulţumit autorităţilor locale pentru interesul arătat găzduirii evenimentului. “Ideea organizării acestui Campionat European la Râmnicu Vâlcea a apărut în urma unei discuţii în Parlament cu domnul deputat Eugen Neaţă. La Vâlcea există condiţii excelente şi tradiţie în box. Campionatul Naţional de cadeţi de la Brezoi de săptămâna trecută ne-a confirmat aşteptările, aşa că avem premize pentru un eveniment internaţional de succes. La Europene vor participa campionii naţionali de la fiecare categorie. Este o şansă importantă pentru viitorul boxului românesc. Ne dorim să fim din nou un punct important pe harta boxului european”, a punctat preşedintele FR Box.

Sala Traian ar putea trece în administrarea primăriei

După ce ani la rândul, Sala Sporturilor Traian a fost martora unor performanţe de top pe plan internaţional graţie Oltchimului, arena ar putea intra în curând într-un proces de modernizare. Fost judoka participant la JO, primarul Mircia Gutău speră ca organizarea CE box cadeţi să sensibilizeze autorităţile centrale ca Sala Sporturilor să intre mai rapid sub administrarea primăriei Rm.Vâlcea pentru a putea demara lucrările. “În calitate de fost sportiv de performanţă, ştiu cât de multe avantaje aduce organizarea unei competiţii de acest nivel. E una din formele cele mai elegante de îmbunătăţire a imaginii şi de sporire a atractivităţii zonei şi oraşului. Îmi doresc foarte mult să modernizăm Sala Sporturilor. Iată, în spatele acestui edificiu, la Arenele Traian, am reuşit să întocmim documentaţia şi să facem şi studiile, urmând ca în cel mai scurt timp să înceapă şi lucrările de renovare şi modernizare. Acolo am putut pentru că am avut terenul în administrare”, a declarat Mircia Gutău.