News

România va primi imigranți de pe nava Open Arms. Anunțul premierului italian

Autor: Daniel Scripcaru | 15.08.2019 | 18:41
România va primi imigranți de pe nava Open Arms. Sursa foto: thejapantimes.com

România va primi imigranți de pe nava Open Arms, care nu a primit aprobarea de a acosta în Italia! În total, șase state au anunțat că îi vor primi pe cei 150 de refugiați care se află la bordul navei Open Arms și pe care Italia i-a refuzat, după cum a anunțat chiar premierului italian Giuseppe Conte.

România va primi imigranți de pe nava Open Arms

Potrivit acestuia, Franța, Germania, România, Portugalia, Spania și Luxemburg sunt statele care își vor împărți imigranții. Informația este cuprinsă într-o scrisoare pe care Conte i-a adresat-o ministrului de Interne, Matteo Salvini.

Prin intermediul acestei scrisori, premierul l-ar fi acuzat pe Salvini de lipsă de loialitate și susține că ministrul a devenit „obsedat” de ideea de a închide porturile italiene pentru navele care salvează refugiați.

România va primi imigranți de pe nava Open Arms
România va primi imigranți de pe nava Open Arms

Actorul american Richard Gere le-a venit în ajutor imigranților

Nava s-a aflat joi dimineață în apele teritoriale italiene, a declarat un purtător de cuvânt al misiunii caritabile spaniole Proactiva Open Arms. Pasagerii s-au aflat într-o situație incertă de la momentul în care au fost salvați din apele Mării Mediterane, la începutul lunii august.

Actorul american Richard Gere le-a venit în ajutor imigranților. Vedeta de la Hollywood le-a dus migranţilor apă şi mâncare şi a cerut autorităților italiene să fie lăsaţi să coboare de pe vas. Matteo Salvini a refuzat în repetate rânduri să permită debarcarea în Italia a imigranților salvați din Marea Mediterană.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!