Sport

România, victorie în returul cu Insulele Feroe! Ce şanse au “tricolorii” să ajungă la Euro după 27 de ani. Toate calculele

România a câştigat fără emoţii returul cu Insulele Feroe, scor 25-17. Din cauza înfrângerii din tur, calculele calificării la Euro s-au complicat.
11.03.2023 | 19:10
Romania victorie in returul cu Insulele Feroe Ce sanse au tricolorii sa ajunga la Euro dupa 27 de ani Toate calculele
Naţionala României şi-a luat revanşa în faţa Insulelor Feroe. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România s-a impus fără drept de apel în returul cu Insulele Feroe, scor 25-17. A fost un meci la discreţia “tricolorilor”, care s-au impus fără nicio emoţie în Sala Dinamo, omul meciului fiind portarul Ionuţ Iancu.

România, victorie în returul cu Insulele Feroe! Cum ajung tricolorii la Euro

În urmă cu trei zile, România suferea o înfrângere şoc în Insulele Feroe, scor 28-26. “Tricolorii” şi-au complicat existenţa în grupă, în condiţiile în care s-ar fi calificat la Euro cu o dublă victorie în faţa feroezilor.

ADVERTISEMENT

Aşa, calculele sunt mai complicate. Victoria duce România pe locul doi, cu patru puncte, înainte de celălalt meci din grupă unde Austria este mare favorită în faţa Ucrainei, programat sâmbătă, de la ora 21:25.

Austria conduce grupa cu 6 puncte, urmată de România cu 4. Insulele Feroe şi Ucraina au câte două puncte, vecinii din nord având un meci mai puţin disputat decât naţionala tricoloră, condusă de Xavi Pascual.

ADVERTISEMENT

Clasamentul grupei 4:

Clasamentul grupei 4
Clasamentul grupei 4

“Finală” pentru Euro împotriva Ucrainei?

La Campionatul European se califică primele două clasate şi cele mai bune patru echipe de pe locul trei. Astfel, România are din nou o şansă mare de a se califica la Campionatul European, acolo unde nu a mai fost din 1996.

România va juca ultimele meciuri din preliminarii în luna aprilie, cu Austria şi Ucraina. Este o dublă din care “tricolorii” trebuie să obţină măcar două puncte, pentru a avea şanse importante de a merge la turneul final.

ADVERTISEMENT

Este posibil ca duelul împotriva Ucrainei din ultima etapă să fie decisiv pentru calificare. În meciul tur, disputat tot în Sala Dinamo, România s-a impus cu 34-26, având un avantaj foarte bun şi la meciurile directe.

Programul României până la final:

  • 26 aprilie: România – Austria (ora 17:30)
  • 30 aprilie: Ucraina – România (ora 18:00)

România, coşmar în preliminariile Euro! În urmă cu doi ani am pierdut cu Kosovo

“Tricolorii” au fost aproape de calificarea la turneul final european şi în urmă cu doi ani. România trebuia atunci să învingă Kosovo, pe teren propriu, dar a pierdut absolut şocant cu scorul 25-30, în Sala Polivalentă.

ADVERTISEMENT

Înfrângerea din turul cu Insulele Feroe a complicat lucrurile pentru România, însă “tricolorii” rămân cu o şansă bună de calificare la turneul final. Totul se va decide în meciurile programate la finalul lunii aprilie.

  • 117 este numărul de goluri marcate de România în primele patru meciuri
  • 27 de ani au trecut de la ultima prezenţă a României la Euro
ADVERTISEMENT