Sport

România, victorie la 10 goluri în Feroe! Toate calculele înaintea meciului decisiv cu Austria

România nu a avut nicio emoţie în Insulele Feroe, reuşind să se impună cu 31-21. Duminică, "tricolorele" înfruntă Austria la Râmnicu Vâlcea, în meciul decisiv pentru calificarea la Euro 2022.
20.04.2022 | 23:10
Romania victorie la 10 goluri in Feroe Toate calculele inaintea meciului decisiv cu Austria
Cristina Neagu, în meciul România - Danemarca. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România a câştigat la 10 goluri meciul din Insulele Feroe, mai dificil fiind drumul de 19 ore pe care “tricolorele” l-au avut de parcurs, decât confruntarea propriu zisă. Veşti bune vin şi din celălalt meci al grupei, unde Austria a fost umilită de Danemarca, pe teren propriu.

România, victorie la 10 goluri în Feroe! Primă repriză modestă a “tricolorelor”

“Tricolorele” au început destul de modest confruntarea din Feroe, iar echilibrul s-a menţinut pe tot parcursul primei reprize. Jocul nostru a avut mari lacune, pe ambele faze, singurul lucru remarcabil fiind poarta, Daciana Hosu având câteva intervenţii providenţiale.

ADVERTISEMENT

La cabine România a intrat doar cu două goluri avans: 13-11. Însă, repriza secundă a fost diferită. Cu mult mai multe lucruri pozitive şi o viteză în plus în joc. Lucruri care s-au văzut şi pe tabela de marcaj.

Crina Pintea, cea mai bună marcatoare! Hosu, procentaj excelent între buturi

Jucătoarele lui Adi Vasile s-au desprins încă din primele minute ale reprizei secunde, astfel că finalul a fost unul fără emoţii, cu gândul la întoarcerea în ţară şi meciul decisiv cu Austria. Scorul final a fost 31-21.

ADVERTISEMENT

Crina Pintea a fost cea mai bună marcatoare a României în acest meci cu 8 goluri, fiind urmată de Cristina Neagu, cu 5 reuşite (2 din 7 metri). Corina Lupei a marcat primul gol în tricoul naţionalei, jucătoarea în vârstă de 19 ani fiind la prima convocare.

Evoluţie excelentă pentru Daciana Hosu, care a avut 12 parade în acest meci, cu un procentaj de peste 40%. Yulia Dumanska a avut la rândul ei două intervenţii din cele şapte şuturi pe spaţiul porţii.

ADVERTISEMENT

Austria, spulberată de Danemarca! Duminică, meciul decisiv pentru calificarea la Euro

Mai multe veşti bune primim şi din celălalt meci al grupei. Austria nu a avut nicio şansă împotriva Danemarcei, fiind pulverizată de liderul grupei, scor 38-22. Scorul uriaş ne dă speranţe în vederea meciului de duminică, împotriva echipei antrenate de Herbert Muller.

Cu o etapă înainte de finalul preliminariilor, România şi Austria sunt la egalitate, cu câte cinci puncte. Meciul direct va avea loc duminică, de la ora 18:00, în Sala Traian din Râmnicu Vâlcea şi va fi transmis pe TVR 1.

ADVERTISEMENT

Cum se califică România la Euro?! Victorie sau remiză la un scor mai mic sau egal cu 33-33

“Tricolorele” au golaveraj mai bun şi ar putea obţine calificarea şi cu un rezultat de egalitate, atâta timp cât este 33-33 sau mai mic. În tur, scorul a fost 33-33, cu un gol marcat în ultima secundă de Bianca Bazaliu.

Clasament: 

Clasament grupa preliminară Euro
Clasament grupa preliminară Euro

Criteriile de departajare: 1. Punctaj, 2. Punctele în meciurile directe, 3. Golaverajul din meciurile directe, 4. Golurile marcate în meciurile directe, 5. Golaverajul total.

Aşadar, România se califică cu victorie sau orice scor egal împotriva Austriei până la 33-33. Adversarele merg la turneul final dacă înving la Râmnicu Vâlcea sau obţin un rezultat de egalitate mai mare decât 33-33. De exemplu, la 34-34, Austria merge la turneul final datorită numărului mai mare de goluri marcat în deplasare.

Însă, “tricolorele” au o şansă excelentă de a continua seria calificărilor la turneele finale. Austria şi-a arătat limitele împotriva Danemarcei, fiind învinsă la 16 goluri diferenţă pe teren propriu. În condiţii normale, România nu ar trebui să aibă emoţii la calificare.

  • 2006 este ultimul an (singurul) în care România a ratat prezenţa la un turneu final
  • -12 este golaverajul Austriei
ADVERTISEMENT