Sport

România visează la semifinale după victoria cu Spania! Cum ajung “tricolorele” în careul de aşi de la Euro de handbal feminin. Calcule

România a câştigat în ultima secundă meciul împotriva Spaniei şi are şanse chiar la calificarea în semifinale. Cum arată calculele cu două etape înainte de final.
11.11.2022 | 23:53
Romania viseaza la semifinale dupa victoria cu Spania Cum ajung tricolorele in careul de asi de la Euro de handbal feminin Calcule
Bucuria naţionalei Româneii cu galeria. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Bianca Bazaliu a marcat golul victoriei cu Spania cu o aruncare de la 15 metri. Un trasor “de CNN” care readuce România în calculele chiar şi pentru primele două locuri, rezultatele de vineri fiind excelente pentru “tricolore”.

România visează la semifinale după victoria cu Spania! Cum ajungem acolo

România rămâne ultima în grupa principală, dar nu mai puţin de patru echipe dintre cele şase au câte 2 puncte. Iar asta ne ajută. În acest moment, mari favorite la calificarea în semifinale sunt Franţa şi Muntenegru, care au patru puncte şi meciul direct rămas de disputat.

ADVERTISEMENT

Dar înfrângerea surprinzătoare a Ţărilor de Jos în faţa Germaniei, scor 28-36, ne ajută în aceste calcule. În funcţie de rezultatele pe care le obţine naţionala din Muntenegru, putem să sperăm chiar la semifinale.

Clasamentul grupei principale:

Clasamentul din grupa principală.
Clasamentul din grupa principală. Sursa: captură flashscore.ro

Primul criteriu la egalitate de puncte este golaverajul!

România mai are de disputat două meciuri. “Tricolorele” joacă marţi cu Muntenegru şi miercuri în faţa Germaniei. Cu maximum de puncte în cele două meciuri, elevele lui Pera au posibilitatea unei calificări în semifinale, care părea un scenariu SF.

ADVERTISEMENT

Franţa – Muntenegru este un meci cheie pentru calculele grupei. Ca România să rămână cu şanse, Franţa trebuie să îşi respecte statutul de favorită şi să câştige meciul de sâmbătă. Astfel, diferenţa dintre jucătoarele Bojanei Popovici şi plutonul locurilor 3-6 ar fi de doar două puncte.

Primul criteriu de departajare la egalitate de puncte sunt meciurile directe. Iar dacă departajarea dintre România şi Muntenegru ar fi la acest aspect, “tricolorele” ar trece peste îl cazul unui succes în meciul direct.

ADVERTISEMENT

România joacă într-un interval de 20 de ore ultimele două meciuri

Dacă România câştigă tot, nu trebuie să încheie la egalitate de puncte cu Ţările de Jos. Echipa lui Per Johansson trebuie să mai piardă măcar un punct în ultimele două etape pentru că au meciurile directe cu “tricolorele”, după victoria din prima etapă: 29-28.

Programul în grupa principală a României: 

  • 13 noiembrie: Ţările de Jos – Spania (ora 18:00)
  • 13 noiembrie: Franţa – Muntenegru (21:30)
  • 15 noiembrie: România – Muntenegru (19:00)
  • 15 noiembrie: Franţa – Germania (21:30)
  • 16 noiembrie: România – Germania (16:30)
  • 16 noiembrie: Ţările de Jos – Muntenegru (19:00)
  • 16 noiembrie: Franţa – Spania (ora 21:30)
ADVERTISEMENT

Însă, România va avea o misiune infernală în a câştiga ultimele două meciuri ale grupei. “Tricolorele” vor avea pauză mai puţin de 20 de ore între cele două meciuri, iar adversarele sunt foarte puternice.

VIDEO GOLUL BIANCĂI BAZALIU CU SPANIA:

  • 2 este numărul de victorii consecutive obţinute de România la Euro
  • 15 este numărul de metri de la care a aruncat Bianca Bazaliu la golul decisiv
ADVERTISEMENT