România vrea să organizeze mai multe meciuri la Campionatul European! Anunțul făcut de ministrul Tineretului și Sportului

Andrei Șchiopu   
în Echipa nationala
14/04/2020, 18:46
România vrea să organizeze mai multe meciuri la Campionatul European! Anunțul făcut de ministrul Tineretului și Sportului
România vrea să organizeze mai multe meciuri la Campionatul European! Anunțul făcut de ministrul Tineretului și Sportului. Sursă foto: ziare.com

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a anunțat că își dorește ca România să organizeze mai multe meciuri la Campionatul European din 2021, în cazul în care alte țări nu ar mai fi interesate de organizarea meciurilor din cauza pandemiei de coronavirus.

România vrea să organizeze mai multe meciuri la EURO 2021

România vrea să profite de situația creată de pandemia de coronavirus și să organizeze mai multe meciuri la Campionarul European din 2021, după ce mai multe țări au anunțat că nu ar mai fi interesate de organizarea meciurilor.

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a făcut anunțul: Pot să confirm că Bucureștiul va găzdui în mod sigur cele 4 meciuri din calendarul Euro 2020 care s-a amânat cu un an.

Din păcate există în Europa orașe dintre cele organizatoare care resimt mult mai dur impactul acestei pandemii și deja au anunțat, oficial sau nu, că au dificultăți în a-și onora angajamentul luat pentru anul acesta”.

„În acest context pot spune foarte clar și limpede că noi ne afirmăm disponibilitatea în a prelua organizarea acestor meciuri. Pentru că este o chestiune care ține de onoarea, ține de imaginea și posibilitățile acestei țări”, a mai spus Ionuț Stroe.

„Am discutat și cu premierul Ludovic Orban!”

Ionuț Stroe a mai anunțat că a discutat posibilitatea ca România să organizeze mai multe meciuri la EURO 2021 și cu premierul Ludovic Orban:

„Acest lucru l-am discutat și cu premierul Ludovic Orban, l-am comunicat și președintelui Federației Române de Fotbal, cu care am discuții constante… și suntem dispuși să organizăm mai multe meciuri la București în Euro 2020.

Am scris deja o Hotărâre de Guvern care practic va reconfirma în mod oficial angajamentul nostru ferm pentru organizarea acestui extrem de important eveniment.

Probabil că mâine va intra în ședința de Guvern. Este un document care practic declară de interes public și de importanță națională acest Campionat European de fotbal de anul viitor”, a mai spus Ionuț Stroe.

„În momentul de față Hotărârea de Guvern se află la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, unde probabil are deja obținut avizul. Iar mâine va intră pe ordinea de zi a Guvernului sub rezervă obținerii unui aviz similar din partea Ministerului Justiției.

Eu sper că prin această Hotărâre de Guvern să fim foarte bine înțeleși că ne dorim mai mult de la acest important eveniment care practic ne va aduce vizibilitate în plus, va crea imagine României și ne va aduce multiple beneficii economice și, bineînțeles, va suplimenta resursele pe care le putem atrage.

Euro 2020 este un exercițiu foarte util care practic ne pregătește pentru ceea ce ar trebui să se întâmple ulterior cu această minunată infrastructură sportivă pe care în momentul de față o construim.

Ea poate fi pusă în valoare numai dacă noi vom organiza competiții majore importante în plan european și mondial la București. De asta spun că Euro 2020 este un exercițiu util, iar în 2021 vom avea și infrastructură și vom câștiga și ceva experiență pentru ceea ce va urma”, a încheiat Ionuț Stroe.

Închide ×