News

România, weekend negru pe șosele. Au murit 24 de persoane în trei zile. Duminică, zi cu 10 morți

Weekend negru pe șoselele din România: 24 de persoane au murit în ultimele 72 de ore în accidente rutiere.
26.07.2021 | 11:41
Romania weekend negru pe sosele Au murit 24 de persoane in trei zile Duminica zi cu 10 morti
ADVERTISEMENT

România a traversat un nou weekend negru din punct de vedere al accidentelor rutiere. În 72 de ore, nu mai puțin de 24 de oameni și-au pierdut viața pe drumurile din țară.

Într-un comunicat emis luni, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) transmite că în cele trei zile au fost 17 intervenții pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în ciuda eforturilor salvatorilor, un total de 24 de persoane și-au pierdut viața. Duminică a reprezentat cea mai neagră zi, cu 10 morți.

Trei zile îndoliate pe șoselele din România: 24 de persoane au murit în accident rutiere, în weekend

Angajații de la IGSU au avut trei zile extrem de dificile. Pompierii s-au confruntat cu 4.347 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea a constat în asistență medicală de urgență, echipajele SMURD acționând pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 3.569 de persoane aflate în dificultate.

ADVERTISEMENT

Pe lângă aceste situații, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 343 de incendii, precum și în alte 496 de intervenții, în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniție neexplodată, etc.

În același timp, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 17 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

ADVERTISEMENT

Eforturile salvatorilor nu au mai avut rezultat pentru un număr de 24 de persoane, care și-au pierdut viața în ultimele 3 zile:

”În ciuda eforturilor salvatorilor, 24 de persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele 3 zile. Vineri, 9 persoane în judeţele Argeș, Iaşi, Neamţ, Olt şi Sibiu – 5, sâmbătă 5 persoane în judeţele Braşov şi Covasna, duminică, 10 persoane în judeţele Bacău, Bihor şi Sibiu”, a mai transmis IGSU.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare tragedie din weekend, produsă în Bacău: 7 oameni au murit într-un accident rutier

Potrivit IGSU, cel mai tragic accident din weekend a avut loc duminică în județul Bacău. Pompierii au fost solicitați să intervină, în urma producerii unui accident rutier, în care au fost implicate un autoturism și un microbuz, pe DN 2, pe raza localității Răcăciuni.

Forțele de intervenție ajunse la fața locului au constatat că în accident au fost implicate 12 persoane. Având în vedere numărul mare de victime, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de salvatori, 7 persoane și-au pierdut viața, din cauza leziunilor suferite, generate de impactul puternic, iar alte 5 persoane au fost transportate la spital.

Tot duminică, o altă intervenție soldată cu pierderi de vieți omenești a avut loc în județul Bihor, unde echipajele de intervenție au fost solicitate să intervină la un accident rutier produs pe DN 19, pe raza localității Biharia, între 2 autoturisme.

În urma evenimentului rutier au rezultat 7 victime, 2 dintre acestea și-au pierdut viața, celelalte fiind transportate la spital, după acordarea măsurilor de prim ajutor, mai informează autoritățile.

ADVERTISEMENT