News

Când ar putea România să ajungă la zero cazuri noi de COVID. Explicaţia unui medic

Întrebarea la care mulți ar vrea să știe un răspuns este când ar putea România să ajungă la zero cazuri noi de COVID. Un medic a oferit o explicație în acest sens
23.03.2022 | 11:28
Cand ar putea Romania sa ajunga la zero cazuri noi de COVID Explicatia unui medic
Un medic explică când nu vor mai fi cazuri noi de COVID-19 în România. sursă foto: Facebook Dr. Marius Geantă
ADVERTISEMENT

Pandemia nu s-a încheiat, deși din ce în ce mai mulți oameni par să creadă acest lucru în urma eliminării restricților. Un medic a explicat când ar putea România să ajungă la zero cazuri noi de COVID-19.

Când ar putea România să ajungă la zero cazuri noi de COVID

Deși toată lumea își dorește ca pandemia să se încheie cât mai repede, cifrele arată că mai avem de așteptat, lucru pe care l-a confirmat și medicul Marius Geantă, fondatorul Centrului pentru Inovație în Medicină.

ADVERTISEMENT

Totuși, atunci când a fost întrebat dacă va veni acea zi în care România să nu mai aibă niciun caz de coronavirus, acesta a oferit un răspuns afirmativ.

“Într-o bună zi, da. Acea zi va fi una de vară, de vacanță și de weekend probabil. De vară pentru că acum ne așteptăm să mai avem zile cu un număr ridicat de cazuri pentru că a devenit dominantă varianta BA2 în România și am văzut că în majoritatea țărilor a determinat un nou val, fie a continuat valul anterior.

ADVERTISEMENT

Pentru că noi nu am ieșit cu totul din valul BA1, e de așteptat să fie o prelungire a lui acum. Probabil după Paște vom avea o scădere a numărului de cazuri.

Va fi în perioada verii și în weekend pentru că în România pandemia a luat o pauză mereu în aceste circumstanțe. A luat o pauză în sensul că testarea a fost întotdeauna limitată în weekend.

ADVERTISEMENT

În același timp cred că adevărata competiție este dacă vom avea întâi o zi cu 0 cazuri covid sau vom avea întâi o zi cu 0 persoane care se vaccinează cu prima doză”, a declarat medicul Marius Geantă, scrie Ziare.com.

Medicul spune că românii au dobândit imunitate

Cu toate că restricțiile au fost eliminate în urmă cu două săptămâni, numărul cazurilor noi nu a crescut brusc, așa cum credeau cei mai mulți. Medicul a explicat că acest lucru se datorează imunității dobândite în urma valului Omicron.

ADVERTISEMENT

“Asta probabil și pentru că există un nivel de imunitate obținut ca urmare a infecției cu Omicron și încă se manifestă. Totuși sunt puțini care se infectează cu BA.2 după ce s-au infectat cu BA.1.

Deci în acest moment noi chiar avem un nivel de imunitate considerabil și apar multe cazuri în orașele mari unde e aglomerație și acolo se și obține imunitatea.

Liniștea verii trecute acestui fapt s-a datorat. Deși vaccinarea era considerabil mai scăzută decât acum, am avut un număr mare de persoane care aveau imunitate ca urmare a valurilor 2 și 3.

În valul Delta s-a pierdut imunitatea respectivă. Nu știm cât va dura imunitatea asta și nu știm dacă vor apărea alte variante care vor cauza probleme”, a mai precizat medicul Marius Geantă, conform sursei menționate anterior.

ADVERTISEMENT