News

Românii aflați în izolare se tem de moarte! O treime au recunoscut acest gând

22.04.2020 | 17:33
Romanii aflati in izolare se tem de moarte O treime au recunoscut acest gand
ADVERTISEMENT

Românii aflați în izolare se tem de moarte! Acesta este adevărul scos la suprafață de un studiu IRES. De mai bine de o lună stăm în case, perioadă suficientă pentru a dezvolta tot felul de angoase.

Românii aflați în izolare se tem de moarte!

Nu mai puțin de 830 de oameni au acceptat să răspundă întrebărilor. Potrivit studiului, 4 din 10 români se tem că nu vor avea resurse pentru un trai decent dacă se va prelungi criza generată de pandemia de cornavirus.

ADVERTISEMENT

Detaliul cel mai important este acela că o treime dintre români se tem să nu moară din cauza infecţiei cu noul coronavirus.

O treime au recunoscut acest gând

Mai mult de trei sferturi dintre cei chestionaţi spun că în izolare au resimţit dorinţa de a vedea pe cineva drag. Au fost de altfel și alte răspunsuri interesante.

ADVERTISEMENT

Dacă ne raportăm strict la persoanele de peste 65 de ani, atunci un sfert dintre ei petrec autoizolarea singuri în casă, iar 45% doar cu partenerul de viaţă.

55% dintre ei se tem se singurătate. Pentru 55% dintre bătrânii de peste 65 de ani marea frică este că se vor infecta şi vor muri din cauza coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, 47% dintre persoanele aflate în această categorie se tem că vom avea parte de o criză a alimentelor, una peste care vom trece foarte greu.

Lucrurile se schimbă în cazul tinerilor. Aceștia se simt părăsiţi de toată lumea şi se confruntă cu stări de nervozitate pe care nu le aveau în mod obişnuit.

ADVERTISEMENT

Le e dor de familie şi de prieteni şi le lipsesc cel mai mult socializarea şi ieşirile la restaurant. De altfel, specialiştii spun că autoizolare ne va afecta pe toţi.

Aceștia nu au ezitat și au recomandat oamenilor să ceară ajutor din partea psihologilor. În ultimul timp au apărut numeroase linii telefonice şi grupuri online care oferă sprijin psihologic întregii populaţii

 

 

ADVERTISEMENT