News

Românii aflați în șomaj tehnic ar putea primi bonuri de masă. Proiectul se află la Senat

22.04.2020 | 07:49
Romanii aflati in somaj tehnic ar putea primi bonuri de masa Proiectul se afla la Senat
ADVERTISEMENT

Românii aflați în șomaj tehnic din cauza stării de urgență decretată în urma pandemiei de coronavirus ar putea primi în continuare bonuri de masă.

Românii aflați în șomaj tehnic ar putea primi bonuri de masă

Mai mulți parlamentari au depus o inițiativă prin care românii intrați în șomaj tehnic din cauza problemelor economice să poată primi bonurile de masă, iar aceasta se află pe masa Senatului pentru dezbatere.

ADVERTISEMENT

Conform articolului 1 din forma proiectului depus, angajatorii vor putea acorda, în continuare, tichete de masă salariaților ale căror contracte de muncă sunt suspendate. Bonurile de masă vor fi date exclusiv prin suport electronic.

Numărul de zile pentru care se face plata va fi conform cu numărul de zile lucrătoare din contractul de muncă. Dacă angajatul va continua să fie în șomaj tehnic și după starea de urgență, prevederile privind tichetele de masă vor continua să se aplice.

ADVERTISEMENT

Contractele de muncă suspendate au depășit un milion

Proeictul e semnat de parlamentari UDMR, USR, PSD, Pro România și independeți, printre aceștia aflându-se și Victor Ponta. Inițiativa vine în actualul context economic, pentru siguranța și echilibrul financiar al angajaților.

Guvernul a modificat condițiile de acordare a indemnizației de șomaj pe durata stării de urgență, astfel că cei cărora le expiră perioada în care pot primi ajutorul de șomaj vor beneficia de indemnizație până la finele stării de urgență.

ADVERTISEMENT

Numărul contractelor suspendate de la debutul stării de urgență a ajuns, marți, la 1.005.508. Creșterea este de peste 100.000 față de raportarea precedentă a Ministerului  Muncii și Protecției Sociale care, joi, a anunțat 901.623 contracte suspendate.

Societatea de Transport București va trimite 2.000 dintre angajații săi în șomaj tehnic în urma scăderii considerabile a numărului bucureștenilor care folosesc mijloacele de transport în comun.

ADVERTISEMENT

Tarom trimite 65% dintre angajați în șomaj tehnic. Decizia a fost luată după ce compania a intrat în pierdere de 100% pe aprilie, pentru că lumea nu mai circulă cu avionul.

ADVERTISEMENT