News

Românii ar putea intra în carantină când merg în Italia chiar dacă au certificat verde. Propunerea a fost făcută de un consilier pentru sănătate

Românii care au certificatul verde tot ar putea sta în carantină atunci când merg în Italia. Autoritățile se tem de riscul pe care îl reprezintă cetățenii țării noastre.
10.11.2021 | 07:43
Romanii ar putea intra in carantina cand merg in Italia chiar daca au certificat verde Propunerea a fost facuta de un consilier pentru sanatate
ADVERTISEMENT

Românii care s-au vaccinat primesc vești proaste din afara țării. Aceștia tot trebuie să prezinte un test negativ pentru coronanavirus sau să stea în carantină, chiar dacă s-au imunizat.

Spre exemplu, în Italia, românii care s-au vaccinat împotriva noului coronavirus tot trebuie să stea în carantină, conform unei măsuri propuse de consilierul pentru sănătate al regiunii Lazio.

ADVERTISEMENT

Dar țara noastră nu este singura care este inclusă în această categorie. Alessio D’Amato a propus ca măsură să fie impusă pentru toate țările din estul Europei care au un număr mare de cazuri zilnice de Covid-19, dar o rată de vaccinare mică, așa cum este cazul României.

Țările cu puțini vaccinați și cazuri multe, carantină sau test

Trebuie precizat faptul că totul este acum la stadiul de propunere, dar dorința lui Alessio D’Amato este ca țările cu puține persoane vaccinate să fie restricționate în acest sens, cetățenii de aici având nevoie în continuare să stea în carantină.

ADVERTISEMENT

Pe lângă România, și Bulgaria se află în fruntea listei negre a italienilor.

Totodată, în argumentarea făcută de consilierul pentru sănătate se arată faptul că lucrătorii din aceste țări lucrează îndeosebi cu persoanele în vârstă, la care riscul este mult mai mare și unul pe care italienii nu pot să și-l asume, spune oficialul.

Consilierul Alessio D’Amato: Nu ne putem asuma acest risc

„Avem nevoie de carantină pentru cei care sosesc din unele țări din Europa de Est, unde numărul de cazuri noi este foarte mare, iar procentajul persoanelor vaccinate este scăzut.

ADVERTISEMENT

Italia are relații strânse cu România și Bulgaria, lucrătorii din aceste țări sunt implicați, de exemplu, în îngrijirea persoanelor în vârstă.

Nu ne putem asuma acest risc. Și spun acest lucru într-un spirit de cooperare și respect pentru acești cetățeni care fac o muncă importantă”, a spus D’Amato.

ADVERTISEMENT

În Bulgaria, măsura a fost deja adoptată, iar românii care ajung în această țară trebuie să prezinte un test negativ de Covid-19 nu mai vechi de 72 de ore. România este pe lista statelor din zona roșie.

Necesitatea testului se aplică inclusiv pentru minori cu vârste de la 12 la 18 ani, conform unui anunț al Ministerului Afacerilor Externe.

ADVERTISEMENT
Tags: