News

Românii ar putea primi premii pentru vaccinare. Tichete de masă, vouchere de vacanță, premii în bani

Românii ar putea primi premii pentru vaccinare. În ce constă lista completă, aflați în articol.
21.07.2021 | 15:22
Romanii ar putea primi premii pentru vaccinare Tichete de masa vouchere de vacanta premii in bani
ADVERTISEMENT

Românii ar putea primi diferite stimulente pentru a se vaccina, iar cel care le va acorda va fi statul român. Lista cu lucrurile care s-ar putea oferi este una destul de lungă, iar beneficiarii vor fi doar cei care se vor imuniza împotriva coronavirusului.

Românii ar putea primi premii dacă se imunizează

Pe lista autorităților în ceea ce privește stimulentele pentru vaccinare se află tichetele de masă, pentru pensionari, iar acestea vor fi asemănătoare celor care donează sânge, doar că în acest caz, cei care îl vor primi sunt românii care s-au vaccinat.

ADVERTISEMENT

Familiile care au copii, precum și familiie tinere, ar putea să aibă parte de vouchere de vacanță, pe care le pot folosi să plece în concediu, dar acest lucru doar dacă se imunizează.

Acest lucru este valabil doar dacă cei doi părinți sunt vaccinați.

De asemenea, pe lista autorităților s-a afla și tombole, cu diverse premii, de la utilaje agricole, trotinete sau chiar mașini. Aici se va face o diferențiere pentru cei din mediul rural și cei din urban, iar premiile vor fi acordate în funcție de acest factor.

ADVERTISEMENT

Totodată, statul analizează și varianta de a face diverse parteneriate cu firme private, pentru acordarea de beneficii în cazul vaccinării.

Românii care se vor imuniza vor putea primi și premii în bani, pentru că sunt luate în calcul loterii care să aibă drept câștig diverse sume de bani. La acestea vor putea participa toate persoanele majorate vaccinate.

ADVERTISEMENT

Măsuri de avantajare a celor vaccinați. De ce beneficiază aceștia

Dar stimulentele nu sunt singurele lucruri pe care le-ar putea oferi statul celor care se vaccinează. Am putea avea parte de niște constrângeri pentru cei care au refuzat să se imunizeze.

Acestea ar putea să aibă accesul restricționat în spațiile publice închise, în ceea ce privește activitățile neesențiale. De asemenea, medicii care au refuzat vaccinarea, trebuie să fie testați periodic, din propriul buzunar.

ADVERTISEMENT

În cazul în care aceste măsuri de stimulare a vaccinării se adoptă, România nu va fi primul stat care o va face. Asemenea măsuri au fost luate și în SUA, unde s-a organizat o tombolă pentru 1,5 milioane de dolari.

În Rusia și Moscova s-a organizat câte o tombolă care aveau drept premiu o mașină, iar în Grecia au fost oferite vouchere de vacanță.

ADVERTISEMENT