News

Românii au dat năvală la schi. Primarul din Sinaia: „Am cerut sprijinul Armatei”

20.12.2020 | 19:54
Romanii au dat navala la schi Primarul din Sinaia Am cerut sprijinul Armatei
ADVERTISEMENT

Românii profită din plin de zilele libere de la sfârșitul săptămânii pentru a evada la munte. În acest weekend, pârtiile au fost pline, iar primarii – îngrijorați. Edilul din Sinaia, Vlad Oprea, a cerut ajutorul Armatei pentru a se asigura că oamenii respectă normele de protecție.

În cursul zilei de sâmbătă, 19 decembrie, aproximativ 6.000 de oameni s-au aflat pe pârtie, iar astăzi au fost prezenți ceva mai puțini, doar 4.000. „Nu este înghesuială, este o zi normală de schi”, a explicat primarul.

ADVERTISEMENT

Totuși, Vlad Oprea a vrut să se asigure că lucrurile nu vor scăpa de sub control și a solicitat sprijin Ministerului Apărării, „pentru a dirija oamenii pe pârtiile de schi și pentru a-i face să respecte regulile stabilite”, scrie Libertatea.

Aglomerație pe pârtiile de schi. Primarul din Sinaia a cerut sprijinul Armatei

După două zile aglomerate pe pârtiile din Sinaia, edilul a hotârăt că trebuie să facă ceva pentru a se asigura că oamenii respectă normele de protecție și prevenție a răspândirii SARS – CoV – 2.

ADVERTISEMENT

„Am cerut pentru prima dată sprijinul Armatei, mai precis sprijinul Batalionului de Vânători de Munte. Sperăm să îl avem de săptămâna viitoare, acest lucru este o noutate. Acest lucru a fost necesar pentru a dirija oamenii pe pârtiile de schi și pentru a-i face să respecte regulile stabilite”, a declarat Vlad Oprea pentru sursa citată mai sus.

„Avem nevoie de Vânătorii de Munte, pentru că ei sunt specializați, știu să schieze. Jandarmeria voia să ne dea oameni, dar nouă ne trebuie oameni care să urce pe munte. Am făcut o solicitare domnului ministru al apărării, Nicolae Ciucă,” a explicat primarul orașului din județul Prahova.

ADVERTISEMENT

În plus, au mai fost găsite și alte soluții pentru a evita îmbulzeala și ele au fost puse în practică cu repeziciune. „Mai avem o noutate. Biletele se procură și online, ca să evităm aglomerațiile. Văd că lumea intră pe online, sunt din ce în ce mai mulți”.

Îngrijorat, edilul a precizat că nu o să ezite la a lua măsuri mai drastice pentru a evita un eventual dezastru: „și am mai transmis că dacă lumea nu respectă regulile, dacă nu poartă măști, o să închidem pârtiile”

ADVERTISEMENT

Anterior, edilul a suplimentat numărul polițistilor și al jandarmilor și a impus difuzarea de mesaje, din 15 în 15 minute, care să le reamintească oamenilor de distanțarea socială și de obligativitatea purtării măștii de protecție.

ADVERTISEMENT