News

Românii au luat cu asalt litoralul în prima perioadă de relaxare post-COVID-19! Explicațiile unui psihoterapeut: “Efectul a fost invers, nu? Lumea avea nevoie de o evadare!”

22.06.2020 | 10:17
Romanii au luat cu asalt litoralul in prima perioada de relaxare postCOVID19 Explicatiile unui psihoterapeut Efectul a fost invers nu Lumea avea nevoie de o evadare
ADVERTISEMENT

Deși numărul cazurilor pozitive de COVID-19 a trecut de 200 pe zi în România, litoralul nostru este plin de clienți care sunt în căutarea relaxării de altă dată. Șezlongurile sunt mai distanțate, la fel și mesele de la terase, însă un lucru este clar: toată lumea simte nevoie de o vacanță în această perioadă.

Românii au luat cu asalt litoralul în prima perioadă de relaxare post-COVID-19 Motivele pentru care vrem să “evadăm” la mare

Chiar dacă încă nu avem condiții perfecte pentru plajă, vremea fiind destul de instabilă, sunt foarte mulți români care merg la mare, chiar și pentru un weekend, iar unitățile de cazare au un mare grad de ocupare.

ADVERTISEMENT

FANATIK a vorbit cu psihoterapeutul Iuliana Spânu despre această dorință de a merge în vacanță a oamenilor, chiar dacă pericolul COVID-19 nu a trecut încă și în ultimele zile s-a înregistrat un număr mai mare de cazuri.

“Chiar nu este rău să vrei o vacanță. Dacă tot o faci, fă-o responsabil”

Am pornit discuția de la faptul că unii specialiști în sănătate publică nu se așteptau la o invazie a litoralului:

ADVERTISEMENT

“Efectul a fost invers, nu? Lumea avea nevoie de o evadare după atâta stat în casă și există și alte temeri: dacă mai urmează un nou val, dacă la toamnă va fi mai rău, dacă va fi din nou stare de urgență și stăm în casă cu lunile. Și atunci oamenii își spun că vor să profite de această perioadă. Trăiesc momentul.

Din păcate, sunt puțini care se gândesc la consecințele acțiunilor lor. Nu este rău, să îți faci planuri, să ieși. Chiar nu este rău să vrei o vacanță. Dacă tot o faci, fă-o responsabil. Vezi cu cine vorbești, păstrează distanța. 

ADVERTISEMENT

Vedem toate aceste anunțuri prin care trebuie să fim precauți. Te învață efectiv ce să faci și cum să faci.

“Să nu uităm: foarte mulți oameni s-au răzvrătit când au auzit că trebuie să stea în izolare și pot să iasă doar cu declarație”

Turismul este un domeniu grav afectat și, din câte știu, abia se menține pe linia de plutire. Trebuie să ne ajutăm reciproc. Nu ai cum să abolești acest domeniu. Lumea trebuie să mai plece în vacanțe, mai ales că vor o vacanță.

ADVERTISEMENT

Multora dintre noi ne place aria asta de explorare și nu ne place să fim privați de libertate. Să nu uităm: foarte mulți oameni s-au răzvrătit când au auzit că trebuie să stea în izolare și pot să iasă doar cu declarație”, a explicat Iuliana Spânu nevoia de vacanță a românilor.

La Mamaia, cazările costă între 200 și 2500 de lei pe noapte

Pe litoralul Mării Negre, cazările sunt pentru toate buzunarele în această perioadă a anului. O cameră de două persoane la Mamaia pornește de la 200 de lei pe noapte și poate merge până la 2500 de lei pe noapte, pentru cei care caută o variantă de lux.

Terasele au fost deschise la data de 1 iunie, însă restaurantele vor rămâne închise și după data de 15 iunie, spre marea dezamăgire a managerilor din industrie, care iau în calcul să dea în judecată Guvernul pentru această decizie.

  • 200 de lei / noapte este prețul cel mai mic pentru o cazare la Mamaia
  • 1 iunie este data la care s-au deschis terasele

 

 

ADVERTISEMENT