ADVERTISEMENT
Sporturi

Românii care ajung în Italia intră în izolare 14 zile. Restricțiile au fost prelungite de autorități

Autor: Adrian Baciu | 07.09.2020 | 17:55
Românii care ajung în Italia intră în izolare 14 zile. Restricțiile au fost prelungite de autorități
Va deveni realitate pașaportul de vaccinare Covid-19? Cum vom călători în Europa în viitor. Sursa foto: hepta.ro

Din cauza creșterile alarmante a cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 înregistrate în ultimele săptămâni, românii care doresc să călătorească în Italia vor fi obligați în continuare să stea în izolare.

ADVERTISEMENT

România raportează frecvent peste 1.200-1.300 de infectări cu noul coronavirus pe zi, fapt pentru care autoritățile de la Roma au decis să prelungească interdicțiile pentru cetățenii din țara noastră.

În acest context, premierul Italiei, Giuseppe Conte, a semnat un nou decret care va intra în vigoare începând de luni, prin care sunt prelungite toate măsurile de restricţie adoptate 10 august.

ADVERTISEMENT

Izolare de 14 zile pentru românii care merg în Italia. Premierul Conte a prelungit restricțiile

Italia extinde obligativitatea izolării de 14 zile pentru români. Măsura a fost anunțată de guvernul de la Roma în acest weekend și vizează mai multe state.

Dată fiind creșterea accelerată a numărului de cazuri de coronavirus din ultimele săptămâni, Italia a decis prelungirea normelor sanitare de restricție, anunță televiziunea SkyNews, citată de Mediafax.

ADVERTISEMENT

Din lista statelor afectate, pentru care să păstrează obligația de a efectua o izolare de 14 zile la propriul domiciliu pentru persoanele care intră în Italia, fac parte, în continuare România şi Bulgaria.

În acest sens, Guvernul din Peninsulă condus de Giuseppe Conte a decis să prelungească măsura valabilă pentru cetățenii tuturor statelor care prezintă în momentul de față un risc ridicat din punct de vedere epidemiologic. Decretul publicat în ultimele ore în Gazeta Oficială impune, totodată, persoanelor în cauză să apeleze autoritățile sanitare.

ADVERTISEMENT

Românii trebuie să știe că, la intrarea în Italia, vor completa un formular cu adresa şi numărul de telefon la care vor fi verificați periodic. Premierul Conte speră ca astfel să evite importul de noi cazuri.

Lista țărilor cu restricții de călătorie spre Italia

În continuare, accesul în Italia se face pe baza actului care atestă reşedinţa, se completează un formular unde se declară domiciliul pentru autorităţile sanitare.

ADVERTISEMENT

Conform ultimelor informări, persoanele care sosesc din Grecia, Malta, Spania şi Croaţia au obligaţia să se supună testului pentru depistarea noului coronavirus.

Rămâne interzisă intrarea în Italia a cetățenilor din Republica Moldova, Armenia, Bangladesh, Boznia Herţegovina, Brazilia, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Columbia.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!