ADVERTISEMENT
News

Românii care au prioritate la testarea COVID-19! Lista actualizată

Autor: Alexandru Năstase | 19.11.2020 | 08:54
Românii care au prioritate la testarea COVID-19! Lista actualizată
Sunt mai multe categorii de persoane care vor avea prioritate la testare. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

A fost actualizată lista cu românii care au prioritate la testarea COVID-19! Institutul Național de Sănătate Publică a explicat modul în care persoanele suspecte de coronavirus trebuie testate.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, INSP a întocmit și lista categoriilor de persoane pentru care se recomandă testarea. Astfel, conform ultimelor reguli, trebuie să știți că există nu mai puțin de 14 categorii de persoane care beneficiază de testare cu prioritate.

Fără doar și poate, primii sunt cei care formează personalul medical și auxiliar din spitale și care prezintă simptome specifice îmbolnăvirii cu COVID-19.

Cine are prioritate la testarea COVID-19!

Următorii sunt pacienții care au un rezultat pozitiv la testul rapid pentru antigenul SARS CoV-2 și contacții direcți simptomatici ai cazurilor confirmate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pacienții care urmează să primească un transplant și donatorii de organe trebuie să fie testați cu cel mult 2 zile înainte. Interesant este că, la fiecare două săptămâni, și echipele de prelevare a organelor pentru transplant trebuie testate.

Urmează apoi o altă categorie cu probleme. Vorbim despre pacienții asimptomatici care au nevoie de chimioterapie, și care trebuie să fie testați cu 48 de ore înainte de fiecare tratament. Dacă ne raportăm la cei care necesită radioterapie, atunci aceștia trebuie testați la fiecare două săptămâni.

Pacienții oncologici care necesită intervenții operatorii sau manevre invazive trebuie testați cu maximum 48 de ore înaintea acestora. De asemenea, cei care necesită dializă și sunt asimptomatici trebuie testați de două ori pe lună iar cei care au avut contact cu o persoană infectată trebuie testați la un interval de 6-7 zile.

ADVERTISEMENT

Li persoanele instituționalizate vor fi testate de 2 ori pe lună, în timp ce personalul de îngrijire din centrele rezidențiale, va avea parte o dată pe săptămână de testare

De asemenea, prioritate vor avea și gravidele asimptomatice care se află în carantină sau izolare la domiciliu sau au fost contact direct cu un caz confirmat. Acestea trebuie testate în ziua 14, dacă nu au prezentat simptomatologie mai devreme.

ADVERTISEMENT

Și personalul medico-sanitar și auxiliar asimptomatic, contact direct cu un caz confirmat, trebuie testat la 6-7 zile de la ultimul contact cu persoana infectată.

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT