News

Românii care muncesc în Germania și Marea Britanie au primit vești alarmante. ”Vom vedea ce va fi în 2023”

Specialiștii Fondului Monetar Internațional (FMI) au lansat recent scenariu sumbru și care îi vizează inclusiv pe românii care muncesc în Germania și Marea Britanie.
11.10.2022 | 21:59
Romanii care muncesc in Germania si Marea Britanie au primit vesti alarmante Vom vedea ce va fi in 2023
Semnal de alarmă pentru românii care muncesc în Germania și Marea Britanie. Foto: canva.com – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Cu toate că Germania și Marea Britanie au unele dintre cele mai dezvoltate economii din lume, românii care muncesc în aceste țări trebuie să fie foarte atenți la analiza FMI.

Cât de afectată va fi piața locurilor de muncă din Germania și Marea Britanie?

Totul are legătură cu economia globală, care pe fondul pandemiei de Covid-19 și al războiului din Ucraina a intrat într-o epocă de ”fragilitate şi volatilitate”.

ADVERTISEMENT

În contextul în care Statele Unite ale Americii și China raportează o încetinire economică, experții Fondului Monetar Internațional anunță că este nevoie urgentă de coordonarea politicilor monetare şi a celor fiscale.

În ceea ce privește Europa, cele mai alarmante vești vin din Germania și Marea Britanie, țări cu o mare comunitate românească. Guvernele de la Berlin și de la Londra caută soluții pentru a stopa inflația.

ADVERTISEMENT

De asemenea, dispariția multor companii și posibila penurie de energie reprezintă alte probleme majore care genereză preocupare în guvernele amintite mai sus.

Semnale îngrijorătoare venite de la Bruxelles

Resursele și flexibilitatea bugetului Uniunii sunt extrem de limitate. Bugetul european nu a fost conceput pentru a răspunde provocărilor actuale”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

ADVERTISEMENT

La rândul ei, directoarea generală a FMI, Kristalina Georgieva, a precizat: ”Am calculat că aproximativ o treime din economia mondială va raporta scădere economică cel puţin două trimestre la rând. Asta înseamnă o piedere globală de acum până în 2026, de patru mii de miliarde de dolari, cât PIBul Germaniei.”

Economista din Bulgaria a completat că pe planetă a crescut și numărul săracilor. Sunt cu 70 de milioane mai mulţi față de ultima raportare a FMI, conform mediacenter.imf.org. Important de amintit este și punctul de vedere exprimat de președintele Băncii Mondiale, David Malpass:

ADVERTISEMENT

Există riscul și pericolul real al unei recesiuni mondiale anul viitor, economiile avansate încetinesc în Europa. Așa că vom vedea unde se va ajunge anul viitor. Deprecierea monedei înseamnă că nivelul datoriilor pentru țările în curs de dezvoltare devine mai împovărător.”

ADVERTISEMENT