News

Românii care nu mai pot plăti ratele pot apela la ANPC. Procedura este simplă

Reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au transmis miercuri că românii care au credite și nu-și mai pot plăti ratele pot beneficia de prevederile Legii nr. 151/2015.
10.08.2022 | 17:27
Romanii care nu mai pot plati ratele pot apela la ANPC Procedura este simpla
ANPC a dat o veste bună românilor care au probleme cu creditele. Foto: flickr.com
ADVERTISEMENT

Astfel, în comunicatul remis de ANPC se arată că acele persoane care se află în dificultate financiară pot apela la Direcția de Insolvență a Persoanelor Fizice.

ANPC îi ajută pe românii depășiți de credite

Măsura anunțată de instituție a venit în contextul măririi dobânzilor bancare și interbancare. De asemenea, sprijinul anunțat de ANPC vine și în contextul în care inflația din România a tot crescut în ultimele luni.

ADVERTISEMENT

Este o veste excelentă pentru românii care au acumulat datorii mari din cauza creditelor. ”Prin procedura de insolvență a persoanelor fizice, este reglementată situația în care datoriile persoanelor fizice pot fi reeșalonate pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire încă 1 an.

Persoanele fizice care au bunuri sau venituri urmăribile și nu se încadrează pentru procedura pe bază de plan de rambursare, pot opta pentru procedura prin lichidare de active.

ADVERTISEMENT

Persoanele fizice care au peste vârsta standard de pensionare și au pierdut jumătate sau total capacitatea de muncă, pot beneficia de ștergerea datoriei, în cazul în care valoarea acesteia este de maximum 10 salarii minime pe economie”, se arată în comunicatul remis pe anpc.ro.

Informații clare și ușor de parcurs

Sursa citată a mai subliniat că românii interesați de această procedură pot afla mai multe informații pe site-ul ANPC, în link-ul anpc.ro/ce-este-insolventa-persoanelor-fizice.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cei interesați de procedura de insolvență a persoanelor fizice pot lua legătura și cu birourile teritoriale de insolvență din cadrul comisariatelor județene pentru protecția consumatorilor.

În același context este important de amintit că la finalul lunii iunie, Guvernul României a aprobat amânarea ratelor pentru 9 luni. Totuși, ministrul finanțelor i-a avertizat pe românii datornici că la final vor plăti mai mult, indiferent de nivelul dobânzii.

ADVERTISEMENT

Altfel, mai departe puteți afla cât sunt de afectați miniștrii de creșterea ratelor în lei. Prim-ministrul și totodată președintele PNL, Nicolae Ciucă, a contractat un credit de 100.000 de euro.

 

 

ADVERTISEMENT