News

Românii care pleacă în vacanţe în Grecia primesc o veste bună. De la 1 iunie, se renunţă la această obligaţie

Vești bune vin de la autoritățile elene, pentru vacanța de vară. De la 1 iunie, Grecia va renunța la o măsură anti-coronavirus, care va fi spre bucuria multor români.
19.05.2022 | 08:45
Romanii care pleaca in vacante in Grecia primesc o veste buna De la 1 iunie se renunta la aceasta obligatie
Ce au anunțat autoritățile elene. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru românii care-și doresc să plece în vacanța de vară, în Grecia. Autoritățile elene anunță că vor elimina obligativitatea purtării măștii de protecție în avioane și locuri publice închise.

De la 1 iunie, Grecia elimină obligativitatea purtării măștii sanitare în avioane și locuri publice închise

Noua măsură a Greciei se va aplica de la 1 iunie și vine pe fondul mai multor relaxări din teritoriu, din ultima vreme. De altfel, regula va fi valabilă și după ce Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (AESA), împreună cu Centrul European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC) au anunțat anularea obligativitatea măștii sanitare în avioane şi în aeroporturile din UE, începând cu data de 16 mai, notează Reuters.

ADVERTISEMENT

Totuși, companiile aeriene sunt îndemnate să-i sfătuiască în continuare pe oameni să aibă grijă de starea lor de sănătate prin folosirea măștii. De altfel, ministrul sănătății din Grecia a subliniat că în spitale, autobuze, metrou, tramvai și aziluri de bătrâni regula va fi tot obligatorie.

”În spitale, azilurile de bătrâni şi transportul urban, cum ar fi autobuzele, metroul şi tramvaiul, rămâne obligatorie purtarea măştii”, a transmis Thanos Plevris, declarat ministrul grec al sănătăţii, într-un mesaj televizat.

ADVERTISEMENT

Thanos Plevris a mai informat că, săptămâna viitoare, o comisie de experți va hotărî ce se va întâmpla cu masca pe feribot, după ce la începutul lunii martie s-a renunțat la ea în restaurante, baruri și centre de divertisment de noapte.

În Grecia s-au înregistrat în ultimele ore 4.626 de cazuri de coronavirus şi 19 decese. Numărul total de la începutul pandemiei este de 3.406.553 milioane de infectări, iar 29.619 de persoane care au murit.

ADVERTISEMENT

Este necesară vaccinarea anti-Covid pentru a merge în Grecia?

De altfel, mai multe detalii despre condițiile de călătorie în Grecia se pot găsi pe site-ul MAE. Aici, legat de vaccinarea anti-Covid sau testare, este specificat că:

”Începând cu data de 1 mai 2022:

-a fost eliminată obligativitatea prezentării unui certificat valabil de vaccinare sau de recuperare după COVID-19 ori ale unor rezultate negative ale testelor pentru SARS-CoV-2 (PCR sau test rapid antigen) pentru toate categoriile de persoane care intră pe teritoriul Republicii Elene (aerian, terestru, feroviar sau maritim), indiferent de statul de proveniență;

ADVERTISEMENT

-accesul în toate spațiile interioare este permis tuturor categoriilor de persoane fără a mai fi necesară prezentarea vreunui document referitor la statutul epidemiologic: certificat european de vaccinare, dovada trecerii prin boală, rezultatul unui test PCR sau rapid antigen. Măsura se aplică până la data de 1 iunie 2022, urmând să fie anunțate noi modificări în funcție de evoluția situației epidemiologice”, anună MAE despre condițiile de călătorie în statul elen.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink