News

Românii care pot primi un nou ajutor financiar de la stat. Termenul limită pentru cei care vor banii este 15 iulie

Autoritățile din România anunță că perioada de înscriere în cadrul Schemei de ajutor de minimis pentru dezvoltarea turismului balnear se prelungește cu 2 săptămâni.
07.07.2024 | 20:40
Romanii care pot primi un nou ajutor financiar de la stat Termenul limita pentru cei care vor banii este 15 iulie
Românii care pot primi un nou ajutor financiar de la stat. Termenul limită pentru cei care vor banii este 15 iulie. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Mai exact, perioada de înscriere pentru firme în cadrul Schemei de ajutor de minimis ”pentru operatorii economici în vederea modernizării şi dezvoltării stațiunilor balneare și balneoclimatice” va fi prelungită cu două săptămâni, până la 15 iulie 2024, ora 17:00.

Românii care pot primi un nou ajutor financiar de la stat

Astfel, patronii din domeniul HoReCa primesc o mână de ajutor din partea statului român. Valoarea totală a cererilor de finanțare însumează 11 milioane de lei, dintr-un buget total alocat de 15 milioane de lei. Așadar, șansele sunt mari ca oricine aplică să primească acest ajutor.

ADVERTISEMENT

Suma nu este de neglijat, fiind vorba de un plafon de 200.000 de euro, bani care pot fi folosiți pentru mai multe tipuri de activități eligibile. ”Amintim faptul că în cadrul programului se poate acorda o alocare financiară nerambursabilă, reprezentând maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, exclusiv TVA, aferente proiectului, în limita unui plafon de 200.000 euro, putând fi finanțate următoarele tipuri activități eligibile:

Extinderea și reabilitarea de structuri de primire turistică cu funcțiuni de cazare turistică, alimentație publică și tratament balnear, inclusiv a rețelelor de captare și transport a factorilor naturali de cură;

ADVERTISEMENT

Construcția, extinderea și reabilitarea obiectivelor culturale, sportive și de agrement din stațiunile balneare și balneoclimatice precum și achiziția de echipamente, mobilier și aparatură medicală specifice tratamentelor balneare. Formarea profesională a personalului angajat în domeniul HoReCa”, se arată în comunicat. Banii vor fi obiținuți pe principiul primul venit-primul servit, în limita bugetului.

Ajutor de la statul român pentru HoReCa, bani pentru panouri fotovoltaice

În urmă cu mai multe luni, HoReCa primea o altă veste bună din partea Guvernului. Mai exact, Guvernul aproba programul Electric UP2, în baza căruia IMM-urile și firmele puteau beneficia de 150.000 de euro pentru instalarea de panouri fotovoltaice și de stații pentru vehiculele electrice.

ADVERTISEMENT

”Printr-o ordonanţă de urgenţă, Guvernul susţine întreprinderile mici şi mijlocii şi domeniul HoReCa pentru a-şi asigura energia necesară prin instalarea de panouri fotovoltaice şi prin instalarea de staţii pentru vehiculele electrice. Programul Electric UP continuă cu o nouă etapă de finanţare, în care se acordă un ajutor de până la 150.000 de euro pentru fiecare beneficiar.

Trei sferturi din valoarea cheltuielilor eligibile sunt acoperite din fonduri primite prin acest program, IMM-urile urmând să vină cu o finanţare de 25% din valoarea proiectului”, anunța purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin. Cu această ocazie creștea limita superioară a puterii instalate în sistemul de panouri fotovoltaice la 150 de kilowați pentru asigurarea consumului propriu. Bugetul programului Electric UP2 va fi finanțat de la bugetul de stat într-un cuantum de 450 de milioane de lei.

ADVERTISEMENT

”Vă reamintesc că, în prima etapă de aplicare a acestei scheme de sprijin, peste 1.500 de IMM-uri şi de operatori economici din sectorul HoReCa au primit finanţare pentru instalarea de panouri fotovoltaice şi staţii pentru vehicule electrice”, mai explica purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

ADVERTISEMENT
Tags:
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând”...
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând” pe A2. Ce viteză avea manelistul
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut...
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut că e vorba de un incendiu
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Românii care nu au cotizat 15 ani până la 1 septembrie 2024 NU...
Românii care nu au cotizat 15 ani până la 1 septembrie 2024 NU primesc pensie! Cine beneficiază de cei 2.000 de lei
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Armele care au bântuit omenirea. Cinci dintre cele mai mortale
Armele care au bântuit omenirea. Cinci dintre cele mai mortale
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în...
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în timpul vizitei din România: „Am vrut să-i spun în față”