News

Românii care primesc 100 de euro de la stat. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru a încasa banii

Guvernul alocă fonduri substanțiale pentru dezvoltarea rurală și sprijinirea fermierilor. Românii trebuie să îndeplinească o serie de reguli
17.05.2024 | 09:57
Romanii care primesc 100 de euro de la stat Ce conditii trebuie indeplinite pentru a incasa banii
Alocare bugetară majoră pentru susținerea agriculturii în 2024 Ce înseamnă pentru fermierii români. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Zeci de mii de fermieri vor beneficia de bani de la stat pe fiecare hectar, iar anumite condiții trebuie îndeplinite astfel încât oamenii să intre în posesia banilor.

Bani de la stat pentru fermieri

Executivul a aprobat în ședința de joi Hotărârea de Guvern prin care se alocă o sumă din Fondul de rezervă bugetară pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

ADVERTISEMENT

Prin această lege, se alocă suma de 1 miliard de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Executivului, stipulată în bugetul național pentru anul 2024, în scopul menținerii sprijinului unitar de 100 euro pe hectar, respectiv pe unitatea de valoare standard (sectoarele suin și avicol).

Noua hotărâre va asigura și implementarea eficientă a Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 și a Programului Sectorial (PS) 2023-2027, finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

ADVERTISEMENT

Astfel, aproximativ 157.000 de fermieri vor primi sprijin financiar. Ca urmare a consecințelor economice generate de conflictul din Ucraina și de protestele din februarie 2024 organizate de reprezentanții industriei agricole și alimentare.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a elaborat și a propus Guvernului o serie de reglementări, cu scopul de a acorda ajutoare de stat sub formă de subvenții sectoarelor cel mai grav afectate, în special creșterii suinelor și păsărilor, precum și sectorului vegetal primar (în cuantum de 100 euro/ha, respectiv/UVM).

ADVERTISEMENT

Majorare uriașă a bugetului

Având în vedere că numărul estimat al beneficiarilor ajutoarelor de stat a fost depășit de numărul cererilor de sprijin financiar depuse, este necesară majorarea fondurilor alocate acestor ajutoare de stat cu suma de 454.000.000 lei.

De asemenea, MADR coordonează alocarea fondurilor europene pentru România din cadrul FEADR pentru perioada 2014-2020, precum și pentru perioada de programare 2021-2027.

ADVERTISEMENT

Pentru a asigura implementarea eficientă a PNDR 2014-2020 și a PS 2023-2027, finanțate din FEADR, este necesară suplimentarea bugetului MADR.

Această suplimentare bugetară este destinată încheierii contractelor de finanțare și efectuării plăților către beneficiarii măsurilor de investiții gestionate de AFIR și APIA.

Suma de 546.000.000 lei reprezintă contribuția de cofinanțare din bugetul național pentru fondul extern FEADR, ce va fi plătită până la sfârșitul trimestrului al doilea al anului 2024.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Dragostea plutește în aer pentru trei nativi. Taurii trebuie să se organizeze
Dragostea plutește în aer pentru trei nativi. Taurii trebuie să se organizeze
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României