News

Românii care se întorc din aceste țări vor fi obligați să intre în carantină. Ce state sunt în zona roșie

22.07.2020 | 10:21
Romanii care se intorc din aceste tari vor fi obligati sa intre in carantina Ce state sunt in zona rosie
ADVERTISEMENT

Cetățenii români care ajung în perioada următoare pe teritoriul țării noastre din state considerate zone roșii vor fi obligați să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile. În clipa de față, persoanele care vin din Luxemburg, Suedia sau Portugalia vor sta în carantină pentru a preveni combaterea și răspândirea virusului.

Noua lege a izolării și carantinei prevede izolarea persoanelor care au intrat în contact direct cu cel puțin un om infectat cu noul tip de coronavirus. În plus, începând de marți, 21 iulie, autoritățile din țara noastră vor obliga inclusiv persoanele suspecte de COVID-19 să intre în carantină.

ADVERTISEMENT

Concret, toți cei care vin din zone cu risc epidemiologic ridicat vor ajunge în carantină pentru două săptămâni. Carantina poate fi instituită într-un spațiu special pus la dispoziție de autorități, la domiciliul persoanei vizate sau într-o altă locuință pe care o alege persoana în cauză.

Cine sunt cetățenii care intră în carantină la întoarcerea în România

Așadar, toate persoanele care vin din Luxemburg, Suedia sau Portugalia vor fi obligate să stea în izolare pentru o perioadă de 14 zile. De altfel, autoritățile care gestionează pandemia de coronavirus au dispus între timp și suspendarea unor zboruri.

ADVERTISEMENT

Mai multe zboruri directe din București către țări din Uniunea Europeană, cât și din afara UE au fost suspendate. Printre aceste țări se numără Serbia, Turcia, Israel, Emiratele Arabe Unite și Qatar.

Comisia Europeană a recomandat zilele trecute țărilor UE să permită accesul în uniune doar din câteva state terțe. În momentul de față lista cuprinde 13 țări din întreaga lume, dar aceasta urmează să fie actualizată la fiecare 2 săptămâni.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru, despre focarele de coronavirus din România

În altă ordine de idei, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit la un post de televiziune și despre carantina în cazul unei localități sau cartier. Politicianul a declarat că se va ajunge la această situație în cazul în care există 3 cazuri la 1.000 de locuitori.

„Sunt focare care trebuie urgentate în anchete epidemiologice și prin ordin de ministru mâine voi decide ca orice persoană care este depistată pozitiv, în spatele ei să se desfăşoare o anchetă epidemiologică.

ADVERTISEMENT

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) trebuie să nominalizeze un epidemiolog sau un medic care să înceapă acea anchetă în maximum 12 ore, să definim tot ce înseamnă contacţi, în măsura în care ei trebuie izolaţi la domiciliu, cei care sunt simptomatici să fie testaţi”, a spus Nelu Tătaru, relatează Mediafax.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT