Life

Românii care stau la curte trebuie să știe acest secret. Este cel mai bun îngrășământ pentru ceapă. Vecinii te vor invidia pentru recolta uriașă

Care este cel mai bun îngrășământ pentru ceapă. Secretul pe care grădinarii cu experiență îl pun în aplicare de ani de zile.
18.05.2024 | 10:05
Romanii care stau la curte trebuie sa stie acest secret Este cel mai bun ingrasamant pentru ceapa Vecinii te vor invidia pentru recolta uriasa
Care este cel mai bun îngrășământ pentru ceapă. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Ceapa este una dintre legumele care dă cel mai bun gust mâncării. Dacă te numeri printre persoanele care stau la curte și au cultivat în grădină această legumă, trebuie să știi care este secretul pentru o recoltă de ceapă impresionantă.

Cum îți dai seama dacă răsadul de ceapă are sau nu nevoie de îngrășământ

Primăvara, gospodarii din România plantează tone de ceapă. Cultivarea cepei nu este complicată, dar pentru obținerea unei recolte de invidiat, trebuie respectați anumiți pași.

ADVERTISEMENT

Cei care vor să aibă o recoltă bogată de ceapă, trebuie să folosească stimulente pentru creșterea ei. Îngrășămintele pentru ceapă trebuie alese cu mare grijă. Înainte de a opta pentru ele, este important să analizezi cum se prezintă cultura de ceapă.

De obicei, cozile cepei sunt cele care vorbesc de la sine. În funcție de culoarea și de structura lor, se poate determina dacă respectiva cultură are nevoie sau nu de îngrășământ.

ADVERTISEMENT

Grădinarii cu experiență știu foarte bine faptul că niște cozi verzi și zvelte prevestesc o cultură bogată de ceapă. La polul opus, cozile palide transmit faptul că respectiva cultură de ceapă are nevoie de îngrășământ.

Care este cel mai bun îngrășământ pentru ceapă

Cel mai folosit îngrășământ pentru ceapă este azotul. Dacă vei pune azot răsadurilor de ceapă, vei avea o mare surpriză în momentul recoltării. Și anume, te vei bucura de ceapă mare și gustoasă.

ADVERTISEMENT

Nu doar azotul face minuni în cazul recoltelor de ceapă. De multe ori, grădinarii folosesc și uree, deoarece aceasta conține 50% azot. Cei care aleg ureea în detrimentul azotului au motivele lor întemeiate pentru care fac asta.

Poate că nu multă lume știe, dar ureea este cel mai bun îngrășământ pentru ceapă. Spre deosebire de azot care îi oferă solului o anumită aciditate, ureea face ca acesta să fie potrivit pentru cultivarea cepei. Pentru că da, ceapa nu este adepta solurilor acide.

ADVERTISEMENT

Pentru a o folosi pe post de îngrășământ pentru ceapă, ureea trebuie pregătită în 10 litri de apă. 20 de grame de uree sunt suficiente pentru un astfel de amestec pe care îl poți folosi pentru a uda răsadurile de ceapă.

După ce se încheie perioada de fertilizare, poți renunța la a mai uda ceapa cu amestecul pe bază de uree. Udarea răsadurilor se va face numai cu apă, iar la un interval de maxim două săptămâni, poți repeta procesul. În acest fel, vei avea o cultură bogată de ceapă.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”