Românii cu maşini înmatriculate în Bulgaria riscă radierea şi chiar dosar penal

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
20/07/2016, 20:47
Românii cu maşini înmatriculate în Bulgaria riscă radierea şi chiar dosar penal

Probleme pentru romanii cu autovehicule inregistrate in Bulgaria: daca autoritatile de la noi nu ii sanctioneaza, in schimb cele de la Sofia iau primele masuri. Masinile inmatriculate in Bulgaria nu au voie sa circule fara asigurare de raspundere civila – echivalentul RCA–ului de la noi – mai mult de 14 zile, conform unui act legislativ adoptat anul acesta la Sofia. Dupa expirarea asigurarii, masina se radiaza automat din circulatie, dupa trimiterea unei notificari. Cel care detine autovehiculul trebuie sa plateasca mai intai o amenda de 250 de leva (circa 570 de lei) dupa care sa inmatriculeze din nou masina.

Toti detinatorii de autovehicule inmatriculate in Bulgaria au posibilitatea de a verifica daca acestea au sau nu asigurare pe site-ul Fondului de Garantare. Cei care nu se conformeaza si continua sa foloseasca masina risca chiar dosar penal pentru punerea in circulatie a unui vehicul neinmatriculat.

De asemenea, romanii care isi iau o polita de raspundere civila in Bulgaria trebuie sa fie precauti, deoarece multe dintre aceste asigurari fie sunt false, fie nu sunt achitate de catre agentii care intermediaza plata.

Legea a fost adoptata la Sofia ca urmare a numarului mare de cetateni straini care inmatriculeaza masinile in Bulgaria, deoarece intregul proces este mai ieftin aici. De multe ori, insa, strainii ajung sa nu mai plateasca impozitele sau asigurarea. Scopul legii este de a opri ca bulgarii sa mai fie proprietari de autovehicule doar pe hartie, iar masina sa fie de fapt detinuta de catre un cetatean strain.

Aproximativ 19.000 de masini se afla pe lista neagra a politiei rutiere din Bulgaria, potrivit NTV, insa asiguratorii estimeaza numarul autoturismelor inmatriculate in aceasta tara si care nu au o polita de raspundere civila valabila ar putea depasi 570.000.

Sursă: www.stirileprotv.ro

Ştirea MOMENTULUI

Gigi Becali, sfat pentru Denis Alibec. “Vrei să revii? Nu mai fuma două pachete şi lasă calculatorul!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×