News
notix pixel id

Peste 120 de români aflați în Maroc vor fi repatriați. MAE a făcut anunțul oficial

Mai mult de 120 de români care se află în Maroc au cerut ajutor pentru a putea fi repatriați. Toate zborurile, din țara din nordul Africii, au fost anulate din cauza temerii de răspândire a variantei Omicron.
01.12.2021 | 20:38
Peste 120 de români aflați în Maroc vor fi repatriați. MAE a făcut anunțul oficial
Peste 120 de români aflați în Maroc vor să fie repatriați. MAE a făcut anunțul oficial. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Peste 120 de cetățeni români au cerut ajutorul pentru a putea fi repatriați după ce țara din nordul Africii a anulat toate zborurile. Imediat Ministerul de Externe al României a reacționat și a promis că îi va aduce acasă.

Mai mult de 120 de români din Maroc vor să fie repatriați

Ministerul de Externe a reacționat imediat la apelul a 127 de cetățeni români care au solicitat ajutorul pentru a fi repatriați din Maroc.

Țara din nordul Africii a hotărât să anuleze toate cursele aeriene ca măsură împotriva răspândirii noii variante Omicron a COVID-19.

ADVERTISEMENT

Aeronava care îi va aduce pe români în țară va transporta și 53 de cetățeni străini, precizează Ministerul de Externe.

Au rămas blocați în Maroc

MAE desfășoară în continuare acțiuni pentru a organiza zborul de repatriere pentru cetățenii români rămași blocați în Maroc.

ADVERTISEMENT

Până acum, au solicitat repatrierea doar cei 127 de cetățeni români, pe baza cererilor de asistență consulară transmise misiunii diplomatice de la Rabat, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

„De asemenea, prin coordonarea pe linie consulară realizată de către Ambasada României la Rabat cu Delegația UE și misiunile celorlalte state membre UE acreditate în Maroc, vor fi preluați pe zborul de repatriere și 53 cetățeni europeni (15 polonezi, 13 croați, 10 maghiari, 4 bulgari, 3 germani, 3 greci, 2 sloveni, 2 lituanieni și un austriac)”, se mai precizează în comunicat.

ADVERTISEMENT

Listele pentru repatriere vor fi trimise până joi companiei aviatice

Cele două liste de pasageri vor fi gata și trimise companiei aviatice cel târziu joi dimineață.

Totodată, reprezentanții misiunii diplomatice în Maroc și consulul onorific al României la Marrakesh sunt în legătură permanentă cu cetățenii români care au cerut asistență consulară și îi vor ajuta cu demersurile de repatriere, se subliniază în comunicat.

Românii care au rămas blocați în Maroc vor fi repatriați în țară prin intermediul aeronavelor TAROM, a anunțat, marți, 30 noiembrie, prim-ministrul Nicolae Ciucă. Cursa este planificată pentru 2 decembrie.

ADVERTISEMENT

Ce pot face românii care nu au găsit un zbor de repatriere

Cetățenii români prezenți în Maroc și care nu își pot găsi un zbor de repatriere pot contacta Ambasada României la Rabat: +212 537 72 72 14 93; +212 537 20 74 01, convorbirile telefonice fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și soluționate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

În plus, cetățenii români care se întâlnesc cu o situație de urgență pot apela la numărul de telefon de intervenție al misiunii diplomatice +212 67 99 77 75.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri