News

Românii fug din Ucraina. Primele familii au ajuns la Sighetu Marmației. Sunt refugiați care vin pe jos

Sunt mai multe familii de români care au sosit deja în țara noastră. Unii dintre ei chiar au decis să vină pe jos. Se așteaptă să fie un flux mare de persoane care sosesc în țară.
24.02.2022 | 11:43
Romanii fug din Ucraina Primele familii au ajuns la Sighetu Marmatiei Sunt refugiati care vin pe jos
ADVERTISEMENT

Primele familii de români din Ucraina au ajuns în țară. Oamenii au sosit prin vama de la Sighetu Marmației.

Primii români au ajuns înapoi în țară. Au fugit din calea războiului din Ucraina

De altfel, se așteaptă să existe un flux mai mare al persoanelor care sosesc la noi în țară. Sunt așteptați atât cetățeni români, cât și ucraineni.

ADVERTISEMENT

Sunt pregătite taberele de refugiați și la nivelul Ministerului Afacerilor Externe s-a format și o celulă de criză interministerială pentru a le fi acordă asistență românilor plecați în această țară afectată acum de un război.

Conform informațiilor, românii sosiți în țară au venit la familii, căci ei au rude în țară, și nu este nevoie să fie duși la taberele de refugiați.

ADVERTISEMENT

De asemenea, aceștia au declarat că au revenit în România pe termen nedeterminat, având în vedere faptul că la ei în țară a izbucnit un război de joi dimineață, de la primele ore.

Mulți dintre locuitorii din Ucraina au fost treziți de explozii, iar aceștia au decis să fugă. Unii chiar ar sosi în România pe jos. Sunt cozi de mașini la ieșirea din această țară.

ADVERTISEMENT

Românii sosiți în țară spun că nu mai pot alimenta mașinile și bancomatele nu mai merg

De altfel, nici dacă ar vrea să vină cu mașinile nu ar putea, căci la stațiile de carburanți nu se mai poate face plinul mașinilor.

De asemenea, bancomantele nu mai merg și oamenii nu au cum să scoată bani.

În țara noastră ar exista tabere de refugiați pentru pentru câteva mii de persoane. Autoritățile anunțau că în România ar putea sosi 500.000 de refugiați.

ADVERTISEMENT

Primul oraș din România care anunță că este pregătit pentru migranți

Primarul din Galați a transmis că municipiul pe care îl conduce este pregătit pentru a primi refugiați ucraineni.

Ionuţ Pucheanu a informat că refugiații vor fi cazați în blocurile primăriei sau în diferite unități sportive. De asemenea, se mai pot amenaja și taberele mobile pe stadioanele Primăriei Galaţi şi ale Universităţii Dunărea de Jos.

“Suntem alături de vecinii şi prietenii noştri ucraineni, care învaţă şi lucrează la Galaţi, alături de întregul popor ucrainean, în aceste vremuri tulburi.

Suntem gata să întindem o mână de ajutor celor care fug acum din casa şi din ţara lor şi avem speranţa că acest conflict nemeritat se va sfârşi cât mai curând”, a scris pe Facebook primarul Ionuţ Pucheanu.

ADVERTISEMENT