Sport

Românii Galatei, evoluții bune împotriva Barcelonei. Alex Cicâldău: „Am dat totul să-mi ajut echipa, sunt sigur că vor mai veni astfel de momente”

Galatasaray a fost învinsă de Barcelona cu 1-2 în returul optimilor Europa League, fiind eliminată din competiție după 0-0 în tur, dar evoluțiile lui Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan au fost bune.
17.03.2022 | 23:10
Romanii Galatei evolutii bune impotriva Barcelonei Alex Cicaldau Am dat totul sami ajut echipa sunt sigur ca vor mai veni astfel de momente
Alexandru Cicâldău a executat cornerul din care Marcao a deschis scorul pentru Galatasaray. Sursa foto: Galatasaray facebook
ADVERTISEMENT
17-03-2022
21:12

Obiectivul lui Alexandru Cicâldău este să joace cât mai multe meciuri la un asemenea nivel

Titular în meciul cu Barcelona, Alexandru Cicâldău a recunoscut că în repriza a doua s-a acumulat oboseala, în special datorită jocului de pase al Barcelonei.

Cred că am făcut o primă repriză perfectă, ținând cont și de adversar. Sigur este una dintre cele mai bune echipe din lume la ora actuală.

În a doua repriză a fost puțină oboseală, dar cred că această oboseală a fost pentru că ei țineau meci și pasau.

Nu știu, am pierdut până la urmă, nu pot să spun că a fost cel mai important meci al carierei. Mă bucur că am fost titular și am dat totul să-mi ajut echipa, sunt sigur că vor mai veni astfel de momente.

Barcelona este renumită pentru posesia pe care o are, indiferent cu ce adversar joacă. S-a văzut și astăzi că are o posesie superioară.

Acesta este target-ul meu, să joc cu asemenea echipe, să joc la un asemenea nivel. Sunt foarte fericit la Galatasaray, este primul meu an în afara României și trebuie să muncesc în continuare.

M-a împins (n.r. – Jordi Alba), dar nu cred că se poate da așa ușor penalty. Este foarte important că domnii Hagi și Popescu, două legende ale ambelor cluburi, au fost la meci.

Domnul Hagi a și contribuit la cariera mea de fotbalist, îi mulțumesc. Fără el și fără academia lui, nu aș fi ajuns aici!”, a spus Alexandru Cicâldău, conform sport.ro.

17-03-2022
21:02

Olimpiu Moruțan a avut o evoluție foarte bună, susține antrenorul lui Galatasaray

La sfârșitul meciului, antrenorul gazdelor, Domenec Torrent, a lăudat prestația lui Olimpiu Moruțan. „Cred că prima repriză a fost destul de echilibrată.

Golul din repriza secundă a venit într-un moment în care aveam pe teren 10 jucători (n.r. – unul dintre jucătorii gazdă primea îngrijiri medicale).

Dar, asta este. Sunt mândru de jucătorii mei. Cred că suntem pe drumul cel bun”, a spus Torrent, conform fanatik.com.tr.

Atât Moruțan, cât și Halil (n.r. – ambii intrați în minutul 74) au avut evoluții foarte bune. Sunt foarte mulțumit de toți jucătorii, atât de cei care joacă mai puțin, cât și cei care joacă mai mult…

Astăzi au demonstrat că merită să fie la Galatasaray”, a mai precizat tehnicianul.

De partea cealaltă, Xavi Hernandez a recunoscut că atmosfera de pe stadion a fost una dintre cele mai frumoase pe care le-a văzut vreodată. „Galatasaray s-a apărat foarte bine.

Este foarte important că am câștigat. Îmi felicit jucătorii pentru că știu cum și când să atace.

Suntem foarte fericiți, pentru că am muncit mult. Am jucat mult mai bine în al doilea meci. Pot spune că în retur am avut mai multă răbdare și personalitate.

Am fost superiori adversarilor în ambele meciuri. Ne dorim să câștigăm acest trofeu”, a spus Xavi Hernandez, după meci, conform fanatik.com.tr.

Nu poți să rămâi calm atunci când vrei să fii competitiv. Tensiunea a fost mare. A fost una dintre cele mai frumoase atmosfere văzute de-a lungul carierei.

Chiar dacă uneori am fost nevoiți să ne apărăm, am făcut-o bine. Atmosfera a fost superbă. Știam cum ar trebui să reacționăm”, a mai spus el.

„Am fost mai buni la mijlocul terenului. Era important să ne creăm spații. În prima repriză ne-am dominat adversarii. După pauză am procedat la fel și am câștigat”, a încheiat antrenorul Barcelonei.

Alexandru Cicâldău a fost titular în Galatasaray – Barcelona 1-2, returul optimilor Europa League, fiind înlocuit în minutul 74 cu Olimpiu Moruțan. Evoluțiile celor doi au fost bune, ambii fiind aplaudați de suporterii echipei turce.

Alexandru Moruțan a fost titular cu Barcelona

Barcelona a învins Galatasaray cu 2-1, după 0-0 în tur, calificându-se în sferturile Europa League. Gazdele au deschis scorul în minutul 26, prin Marcao, care a reluat, cu capul, mingea centrată din corner de Cicâldău.

ADVERTISEMENT

Imediat după gol, românul a fost faultat de Busquets, care a primit un cartonaș galben. Egalarea a venit în minutul 37, când Pedri a driblat mai mulți jucători. Nu se poate spune că românul a greșit, dar a ieșit târziu pe respingere.

Spre finalul primei reprize, în minutul 41, românul a pătruns pe partea dreapta, dar centrarea lui a fost reținută de ter Stegen.

ADVERTISEMENT

Alexandru Cicâldău a fost înlocuit cu Olimpiu Moruțan

În minutul 65, Cicâldău a solicitat un penalty după un contact în careul oaspeților cu Jordi Alba, dar arbitrul de centru, italianul Daniele Orsato, a lăsat faza să continue. Românul s-a contrat cu mult mai titratul lui adversar, dar până la urmă spiritele s-au calmat.

Olimpiu Moruțan a fost trimis în teren în minutul 74, în locul lui Cicâldău. A pus probleme pe partea dreaptă a terenului, dar nu a putut face mai mult pentru ca Galata să egaleze și să trimită meciul în prelungiri.

ADVERTISEMENT

Ambii români au fost felicitați de suporteri pentru prestațiile lor. Pentru prima dată după mult timp, fanii lui Galatasaray i-au chemat pe suporteri, la pauză, pentru a-i aplauda, scrie fanatik.com.tr.

Același lucru s-a întâmplat și la finalul partidei. În tribune s-au aflat și Gică Hagi și Gică Popescu, foști componenți ai celor două echipe. Fluierul final a consemnat calificarea Barcelonei în sferturile Europa League.

ADVERTISEMENT