Life

Românii ignoră criza și își fac rezervări scumpe pentru vacanța de iarnă. Care este destinația favorită

Românii au început să-și facă rezervări pentru vacanța de iarnă. Au ales destinații scumpe, în contextul crizei financiare actuale.
17.10.2022 | 09:11
Romanii ignora criza si isi fac rezervari scumpe pentru vacanta de iarna Care este destinatia favorita
Aici românii și-au făcut cele mai multe rezervări pentru sărbătorile de iarnă. Sursa foto: go travel
ADVERTISEMENT

Mai este foarte puțin timp până când vor sosi sărbătorile de iarnă. Mulți români vor să se bucure acest moment cât mai plăcut, așa că au început să-și facă rezervări în anumite destinații. Au optat pentru unele scumpe, în contextul crizei financiare.

Românii aleg destinații scumpe pentru sărbătorile de iarnă. Unde și-au cumpărat cele mai multe bilete

Cei mai mulți români, potrivit ziare.com, au ales să meargă de Crăciun într-un tărâm care deși este unul de poveste și fascinant pentru cei mici, are prețuri care pornesc de la 2336 euro de persoană, pentru patru nopți.

ADVERTISEMENT

Laponia este, mai exact, destinația la care facem referire, iar în cei 2336 euro este inclus și prețul de avion dus-întors. Însă, se pare că pentru românii care au decis să meargă aici întâlnirea cu Moș Crăciun și renii lui este mult mai relevantă.

Unii și-au făcut rezervări încă din această vară, din luna iunie, biletele fiind vândute pe bandă rulantă. De altfel, și aici s-au produs scumpiri.

ADVERTISEMENT

Cât costa anul trecut un bilet de persoană către Laponia

Anul trecut, în 2021, prețul unei vacanțe de 4 zile în Laponia, cu tot cu biletul de avion dus-întors, pornea de la 2.000 de euro de persoană și nu de la 2336 euro, așa cum este în prezent.

Ce poți face în Laponia

Dincolo de costurile ridicate din Laponia, aici experiența este, într-adevăr, una unică. Turiștii se pot bucura de zăpadă din plin sau pot vizita cu cei mici atelierul Moșului.

ADVERTISEMENT

Pe lângă acestea, vizitatorii pot explora mai bine destinația urcându-se pe sănii trase de reni sau de câini Husky. În Laponia temperaturile sunt mult mai scăzute decât în alte părți ale lumii, așa că pentru o astfel de experiență hainele trebuie să fie unele foarte groase.

Tot în regiunea situată în partea de nord a Finlandei se găsește și ”Santa Park”, cu o galerie de gheață, alcătuită din sculpturi de gheață. Nu în ultimul rând, în Laponia, cei norocoși pot prinde un fenomen rar, aurora boreală.

ADVERTISEMENT

Laponia se află în partea de nord a Finlandei, Suediei, Norvegiei, dar și a Rusiei. Aici trăiesc sub 2.000.000 de oameni, în pofida mărimii locului.

În Finlanda, Laponia ocupă o treime din suprafața întreagă a țării.

ADVERTISEMENT