News

Românii, imuni la coronavirus? Anunțul unui reputat medic: “Peste 30% au anticorpi deja!”

14.04.2020 | 13:05
Romanii imuni la coronavirus Anuntul unui reputat medic Peste 30 au anticorpi deja
ADVERTISEMENT

Doctorul Vasile Astărăstoae consideră că până în acest moment 30% dintre români s-au imunizat la coronavirus. Reputatul medic consideră că noul coronavirus nu va suporta mutații prea curând.

Românii, imuni la coronavirus? Anunțul unui medic: “Peste 30% au anticorpi deja!”

Președintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae estimează faptul că aproximativ 4 milioane de români s-au imunizat deja la coronavirus și a oferit date în acest sens:

ADVERTISEMENT

“Am o reținere cu privire la date. Raportările sunt diferite. După părerea mea, în acest moment cel puțin 30% din populație s-a imunizat. 4-5 milioane de oameni sunt imunizați la coronavirus”, a spus Astărăstoae la Marius Tucă Show.

Legat de posibile mutații pe care virusul le-ar putea suferi în viitorul apropiat, Astărăstoae consideră că este puțin probabil ca noul coronavirus să sufere mutații, în condițiile în care răspândirea lui este înfloritoare:

ADVERTISEMENT

“Mutația ar fi trebuit să apară până acum. Suntem la mijlocul pandemiei. Totuși, nu putem garanta că nu va apărea”, susține medicul care consideră că în România s-au manifestat forme ușoare ale virusului.

“Este impropriu să vă spun cât durează restricția. Totul depinde de dinamica infecției cu coronavirus”

În România sunt confirmate 6633 de infectări cu coronavirus, numărul deceselor fiind de 332, iar peste 900 de oameni au fost declarați vindecați. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat o nouă Ordonanță Militară înainte de Paște.

ADVERTISEMENT

“Este impropriu să vă spun cât durează restricția. Totul depinde de dinamica infecției cu coronavirus. Am luat niște măsuri alături de Patriarhia Română pentru Săptămâna Mare. Am depus toate eforturile, inclusiv biserica, astfel încât și credincioșii și clericii să fie protejați, dar să se bucure și de lumină.

Le mulțumesc românilor pentru înțelegere, au respectat ceea ce am propus pentru a-i proteja de riscul de infecție. În țara noastră stăm cel mai bine față de alte state. Am făcut la media de locuitori.

ADVERTISEMENT

Raportat la 1 milion de locuitori stăm net mai bine. Meritul este al cetățenilor. Foarte puține cazuri au fost înregistrate cu privire la încălcarea regulilor. Este un procent mic de teribiliști”, a declarat Ministrul de Interne.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: