Fotbal international

VIDEO. Românii în Europa League: gol inutil Buş, cine s-a calificat

Românii în Europa League au fost în număr de cinci. Dintre aceştia doar doi au obţinut biletele pentru al treilea tur preliminar, alţi trei încheind aici parcursul continental. Unul singur a...
21.07.2017 | 09:02
VIDEO. Românii în Europa League: gol inutil Buş, cine s-a calificat

Românii în Europa League au fost în număr de cinci. Dintre aceştia doar doi au obţinut biletele pentru al treilea tur preliminar, alţi trei încheind aici parcursul continental. Unul singur a reuşit să marcheze, însă golul său şi-a pierdut valoarea, pentru că echipa adversă a reuşit să întoarcă în ultimele zece minute rezultatul şi să se califice. A fost primul său gol după transferul de la Astra.

Cei care merg mai departe sunt Mihai Răduţ de la echipa poloneză Lech Poznan şi Bogdan Mitrea de la AEL Limassol. Lech Poznan a reuşit să remonteze deficitul de un gol (în tur a fost 3-2) în faţa norvegienilor de la Haugesund, impunându-se cu 2-0. Mijlocaşul român a intrat pe teren în minutul 46. AEL Limassol trebuia să aibă o misiune uşoară acasă, în faţa luxemburghezilor de la Progress Niexderkorn, pe care îi învinseseră în Ducat cu 1-0. Însă nu a fost deloc aşa, victoria venind foarte greu, pe final, cu 2-1, după ce oaspeţii reuşiseră să egaleze, deşi jucau în zece. Bogdan Mitrea a fost titular în apărarea cipriotă.

Românii în Europa League: Răduţ şi Mitrea merg mai departe

La Brest, în Belarus, echipa locală Dinamo venea după un excelent rezultat de egalitate reuşit în tur, în Austria, în compania lui Altach, formaţie debutantă în cupele europene. Mihai Avrămia şi colegii lui aveau pentru calificare şi varianta scorului alb, însă Altach a spulberat orice speranţe, fiind extrem de cinică pe contraatac. Un 3-0 fără drept de apel, care a năruit tot efortul pozitiv din partida tur.

Şi mai neplăcut a fost la Sofia. Acolo, echipa românilor Neluţ Roşu şi Sergiu Buş, Levski, a primit vizita croaţilor de la Hajduk Split, care aveau un 1-0 avans din meciul tur. Roşu a fost de la început pe teren şi a fost cel mai activ mijlocaş al bulgarilor. Sergiu Buş a intrat pe parcursul partidei şi era gata-gata să devină eroul lui Levski, după ce a reuşit deschiderea scorului. Însă ultimele zece minute au fost un coşmar pentru bulgari, cei de la Hajduk marcând de două ori.

VEZI AICI GOLURI LEVSKI

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri