Românii, liberi să participe la Înviere? Anunțul surprinzător al lui Raed Arafat: “Să nu zică lumea că a trecut Paștele”

Narcis Roșioru   
în HotNews
09/04/2020, 19:00
Românii, liberi să participe la Înviere? Anunțul surprinzător al lui Raed Arafat: “Să nu zică lumea că a trecut Paștele”
Românii, liber să participe la Înviere? Anunțul surprinzător al lui Raed Arafat: "Să nu zică lumea că a trecut Paștele". Sursa foto: Hepta.ro

Raed Arafat a venit cu o serie de precizări despre slujbele religioase din perioada sărbătorilor pascale, inclusiv cea din noaptea de Înviere.

Noutăți despre noaptea de Înviere

Biserica Ortodoxă Română a transmis că slujba de Florii, cele din Săptămâna Mare și cea de Înviere for fi săvârșite de preoți fără accesul credincioșilor, în urma consultărilor cu reprezentanții Ministerului de Interne.

Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge însă în România, la fel ca în fiecare an de Înviere și va fi distribuită de voluntarii din parohii doar la casele celor care o solicită în prealabil, ce vor aștepta în fața locuinței.

Pentru a respecta măsurile de siguranță, voluntarii vor purta măști și mănuși de protecție, a transmis BOR.

Cu toate acestea, Raed Arafat dă semnale că este posibil ca enoriașii să aibă parte de o surpriză în noaptea de Înviere, “să nu zică lumea că a trecut Paștele fără să simtă că a fost Paștele”.

Raed Arafat anunță ce se întâmplă cu sărbătorile pascale

”Pentru noaptea de Înviere să știți că se discută nici să nu fie lumea privată, să simtă că este Paștele. Să zicem că într-adevăr simte lumea într-adevăr sărbătoarea respectivă.

Nu e anulată sărbătoarea pentru oameni, dar în același timp e posibil să fie niște măsuri neobișnuite în colaborare cu Biserica, pentru a proteja oamenii” a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

Astfel, secretarul de stat spune că noaptea de Înviere va fi celebrată corespunzător, ținând cont de epidemia de coronavirus și de măsurile impuse de autorități pentru a stopa răspândirea COVID-19.

”Sunt discuții pentru a face lucrurile cât mai protective pentru populație, dar în același timp sărbătoarea să aibă loc și să nu zică lumea că a trecut Paștele fără să simtă că a fost Paștele”, a precizat Arafat.

Mai mult decât atât, secretarul de stat a spus că măsurile legate de noaptea de Înviere vor fi anunțate din timp, pentru ca oamenii să nu fie luați prin surprindere.

”Cu siguranță când se stabilește modul prin care se va face, se va ieși și va fi anunțat cu siguranță. Și din timp, pentru ca lumea să știe ce urmează”, a încheiat Arafat.

Închide ×