News

Românii merși la cules de sparanghel în Germania s-au revoltat. Ce nereguli au semnalat

27.04.2020 | 08:54
Romanii mersi la cules de sparanghel in Germania sau revoltat Ce nereguli au semnalat
ADVERTISEMENT

Românii merși la cules de sparanghel în Germania s-au revoltat împotriva patronului din cauza condițiilor de muncă și a salariilor.

Românii merși la cules de sparanghel în Germania s-au revoltat

Conform pressone.ro, peste 100 de români care muncesc în germania la cules de sparanghel la ferma Spargel Paul din localitatea Hoyerhagen, din districtul Nienburg s-a revoltat pentru că nu sunt respectate măsurile de distanțare socială.

ADVERTISEMENT

Inspectorii de sănătate, alături de poliție, au făcut verificări zilele trecute la fermă și au descoperit încălcări grave ale normelor de carantină în care lucrează sezonieri români: cazare supraaglomerată, autobuze pline.

Concluziile raportului de control făcut public arată că, din cauza aglomerării camerelor în care dorm muncitorii români, patronul trebuie să ofere cazări noi pentru cel puțin jumătate dintre muncitorii aflați la fermă.

ADVERTISEMENT

Muncitorii români acuză că au fost păcăliți la salariu

Dietrich Paul, deținătorul fermei, a fost somat ca până luni, 27 aprilie, la prânz, să asigure locuri de cazare corespunzătoare situației de pandemie. În caz contrar, autoritățile vor interveni pentru rezolvarea situației.

Documentul autorităților mai semnalează că s-a ajuns la o înțelegere cu poliția pentru a verifica felul în care sunt duși muncitorii pe câmp cu autobuzul, pentru a respecta regulile de distanțare socială.

ADVERTISEMENT

Muncitorii români se plâng că patronul fermei le-a reținut documentele de identitate. Ei vor să plece pentru că li s-a promis un salariu de 13 euro pe oră, dar s-au trezit că sunt plătiți cu 87 de cenți la kilogram.

La începutul lunii aprilie, două mii de români au plecat la cules de sparanghel pe plantaţiile din Germania, în plină pandemie de coronavirus. Însă, odată ajunşi acolo, condiţiile nu erau aşa cum se aşteptau.

ADVERTISEMENT

Din salariul care le-a luat ochii în ţară au fost nevoiţi să îşi plătească mâncare, cazare şi chiar echipamentele de cules. În plus, cele 8 ore de muncă erau transformate în 12 ore fără ca românii să poată face ceva.

ADVERTISEMENT