News

Românii nu cred în guvernul Cîțu! Sondaj IRES despre noul Executiv

12.01.2021 | 11:18
Romanii nu cred in guvernul Citu Sondaj IRES despre noul Executiv
ADVERTISEMENT

Românii nu cred în guvernul Cîțu, aceasta este concluzia ultimului sondaj IRES. Concret, la aproape trei săptămâni de la învestire, lucrurile nu sunt tocmai plăcute pentru noul Executiv. 

Numai 25% dintre românii chestionați cred că actualul guvern va performa mai bine decât cel condus până de curând de Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, peste jumătate, mai exact 58% cred că guvernul pe care îl conduce fostul ministru al finanțelor, Florin Cîțu nu va rezista patru ani.

Românii nu cred în guvernul condus de Florin Cîțu

De remarcat că sondajul de opinie a fost efectuat în perioada 7-8 ianuarie, pe un eșantion de 1.030 de persoane, cu vârsta de peste 18 ani.

ADVERTISEMENT

Concret, la întrebarea „Unii spun că guvernul Cîțu nu va rezista până la finalul mandatului. Dumneavoastră ce credeți?”, 58% dintre cei chestionați de IRES au răspuns ”nu va rezista”. 35% au spus că „Da, va rezista” și 7% nu au știut sau nu au dorit să răspundă.

De altfel, după ce a avut loc o analiză a răspunsurilor s-a descoperit faptul că singurii care cred în șansele actualului cabinet sunt votanții PNL (57%) și tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani (44%).

ADVERTISEMENT

De asemenea, cei care au fost de acord să răspundă la întrebări s-au împărțit în mai multe tabere. Coar 25% cred că actualul guvern va avea „o prestație mai bună” decât precedentul guvern, condus de Ludovic Orban.

Cei de la IRES spun că majoritatea este de părere că actualul cabinet va avea „o prestație la fel”, comparativ cu guvernul Orban.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că guvernul Cîțu a fost învestit prin votul Parlamentului pe 23 decembrie 2020, după audieri și dezbateri în ședința de plen care au durat peste trei ore.

Executivul a primit atunci 260 de voturi „pentru”, dar și 186 „împotrivă”. „Noul Parlament, noul Guvern, împreună cu mine, cu toate autoritățile statului, vom face ce am promis.

Vom face reformele, vom repune economia pe picioare, vom face schimbări semnificative. Toate, în beneficiul cetățeanului. Acum vă spun sincer, la treabă!”, spunea Klaus Iohannis la capătul zilei de învestire.

 

ADVERTISEMENT