News

Românii nu se tem de AstraZeneca! Cum arată platforma de vaccinare după prima zi de înscriere pe listele de așteptare

15.03.2021 | 18:47
Romanii nu se tem de AstraZeneca Cum arata platforma de vaccinare dupa prima zi de inscriere pe listele de asteptare
ADVERTISEMENT

Românii nu se tem de AstraZeneca și lucrul acesta s-a văzut și din blocarea sistemului gândit de guvernul României pentru programarea vaccinului anti COVID-19.  Oamenii au luat cu asalt platforma și au arătat că vor se imunizeze, deși cele mai multe doze disponibile erau cele ale laboratorului britanico-suedez.

Mai mult de atât, Germania a suspendat utilizarea acestui vaccinul împotriva coronavirus. A făcut-o, deocamdată, ”cu titlu preventiv”.

ADVERTISEMENT

Nemții au luat această decizie în urma semnalării unor efecte secundare pe care le-au acuzat din ce în ce mai mulți oameni. Vă reamintim că Danemarca, Irlanda şi Olanda au spus și ele pas acestui vaccin.

Românii nu se tem de AstraZeneca!

Institutul Paul-Ehrlich, care consiliază Guvernul Angelei Merkel, ”consideră că sunt necesare (alte) examene”, în urma unor cazuri în care s-au format cheaguri de sânge la persoane vaccinate în Europa. Românii n-au ținut însă cont de acest aspect.

ADVERTISEMENT

Mai exact, prin intermediul platformei de vaccinare s-au programat nu mai puțin de 41.145 persoane la centrele în care mai existau locuri libere. Până la orele prânzului aveau să se deschidă liste de aşteptare pentru 30 judeţe.

Și aici românii s-au luptat pentru un loc. Oamenii s-au plâns și au transmis pe toate căile posibile că platforma nu funcționează și nu le permite să se programeze. FANATIK a scris AICI despre întreaga situație.

ADVERTISEMENT

După doar câteva ore în care autoritățile făceau apel și încercau să calmeze pe toată lumea, pe platforma erau înscriși peste 100.000 de oameni în 361 centre de vaccinare.

Sursa foto – Fanatik

„Platforma este funcțională și permite înscrierea beneficiarilor. În cursul zilei de 15 martie (luni -n.r.), până la ora 12:30, prin intermediul platformei s-au programat 41.145 persoane la centrele în care mai existau locuri libere. Totodată, până la ora 12:30 s-au deschis liste de așteptare pentru 30 județe pe care s-au înscris 100.001 persoane în 361 centre de vaccinare”, anunțau autoritățile.

ADVERTISEMENT

Cum arată platforma de vaccinare după apariția listelor de așteptare

Cei implicați au recunoscut în cele din urmă că se desfășoară operațiuni tehnice de implementare a listelor de așteptare în timp ce platforma este deschisă publicului, fapt care ar putea îngreuna procesul de înscriere.

„Având în vedere că listele de așteptare pe fiecare centru de vaccinare din țară se implementează progresiv în conformitate cu programul postat pe site-ul ROVACCINARE, traficul poate înregistra întârzieri.

Sursa foto – hepta.ro

Listele de așteptare vor rămâne deschise pe toată durata campaniei de vaccinare. Recomandăm cetățenilor să ia în considerare orele prevăzute în programul postat pentru a verifica deschiderea centrelor de vaccinare și a listelor de așteptare aferente”, au mai zis autoritățile.

Cert este că la orele amiezii, platforma de vaccinare era deja înțesată de cereri de vaccin. Oamenii s-au înscris pe liste de așteptare la toate centrele disponibile, indiferent de județ. Mii de oameni au solicitat prima doză de imunizare.

În București, de exemplu, toate centrele apar pe zero la capitolul vaccinurilor disponibile, dar prezintă liste de așteptare uriașe.

Cum te poți înscrie pe lista de așteptare

Imediat după ce sloturile de vaccinuri sunt epuizate pe platforma apar listele de așteptare pentru centrele de vaccinare. Cei care doresc să se imunizeze se înscriu pe acestea și vor fi notificați în funcţie de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare.

Sursa foto – hepta.ro

Concret, primii pe care platforma îi cheamă la vaccin sunt persoanele din categoria 2a, populaţia de risc, cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice. Urmează apoi persoanele din categoria 2b, lucrători din domenii esenţiale pentru ca la final să intre și persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare, adică populaţia generală.

Autoritățile spune că fiecare centru de vaccinare va dispune de locuri atât pentru categoriile vulnerabile şi angajaţii din domenii esenţiale, cât şi pentru populaţia generală, iar ordinea alocării programărilor la vaccinare se va realiza în funcţie de gradul de ocupare a locurilor de către categoriile prioritare înscrise pe listele centrului respectiv.

ADVERTISEMENT