News

Românii plecați în Germania se revoltă. Oamenii acuză că patronul neamț comite abuzuri

22.04.2020 | 22:52
Romanii plecati in Germania se revolta Oamenii acuza ca patronul neamt comite abuzuri
ADVERTISEMENT

Mii de români au plecat în ultima perioadă în Germania, la munci agricole, însă tot mai mulți se plâng de modul inuman în care sunt tratați.

Românii plecați în Germania se plâng

În lipsă de orice altă alternativă, mii de români au umplut avioanele în plină pandemie de coronavirus pentru a culege sparanghel sau ciuperci în Germania.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în momentul în care au ajuns la destinație, mulți și-au dat seama că sunt victimele unui sistem menit să-i exploateze.

O femeie dintr-o localitate din județul Alba a făcut publică o filmare, pe Facebook, care a revoltat opinia publică. În clip se poate vedea cum românii veniți din țară sunt puși la punct de o altă româncă, reprezentanta patronului german, conform Libertatea.

ADVERTISEMENT

Germanul le-ar fi reținut buletinele muncitorilor români și le cere o sumă de aproximativ 300 de euro drept garanție. Mai mult, oamenii sunt lăsați fără masă și cazare dacă refuză să lucreze la un preț mult sub nivelul venitului minim garantat prin lege în Germania.

Românii din imagini se revoltă pentru că înțelegerea nu a fost respectată, considerându-se prostiți de germani, și vor să se întoarcă acasă.

ADVERTISEMENT

„Vă rog distribuiți să vada lumea că unde a venit ni s-a promis marea și sarea, din păcate este total altceva aici, acum suntem obligați de autoritățile germane să stăm 14 zile pe carantină, fără mâncare, fără bani și dacă meriți până în orașul care este la 4 km de noi să scoatem bani.

Ne pune familie noastre luăm amendă de 25 de mii de euro și poliția o zis că 5 euro este ziua de închisoare pentru a plăti amenda poliția este mână cu ei vă rog distribuiți să ajunga la domnul președinte”, a scris femeia care a încărcat imaginile.

Protocolul dintre România și Germania, care permite tranzitul muncitorilor „sezonieri” dinspre țara noastră spre țara condusă de Angela Merkel a stârnit revolta Opoziției.