ADVERTISEMENT
Hotnews

Românii plecaţi la muncă în străinătate, obligaţi să plătească CAS

Veşti proaste pentru românii plecaţi la muncă în străinătate. Potrivit noului Cod Fiscal, personele fizice rezidente în România ce nu realizează venituri, nu vor mai fi scutite de plata...
Autor: Ionuţ Cataramă | 06.12.2015 | 20:59
Românii plecaţi la muncă în străinătate, obligaţi să plătească CAS

Veşti proaste pentru românii plecaţi la muncă în străinătate. Potrivit noului Cod Fiscal, personele fizice rezidente în România ce nu realizează venituri, nu vor mai fi scutite de plata contribuţiei de sănătate prin efectul legii şi nici nu vor fi coasigurate prin intermediul unei persoane ce deja contribuie la sistemul de sănătate.

ADVERTISEMENT

Astfel, cetăţenii români ce-şi desfăşoară activitatea în străinătate, fără să renunţe la rezidenţa fiscală din România, ce nu pot proba deţinerea unei asigurări de sănătate emise de autorităţile din alte state member vor trebui să achite contribuţia CAS integral.

Mai mult de atât, absolut toţi românii din străinătate sunt obligaţi, în conformitate cu noile modificări ale Codului Fiscal, să achite o contribuţie în cuantum de 5,5% din salariul minim valabil în anul respectiv (2016).

ADVERTISEMENT

Sursă: www.dcnews.ro

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!